Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Alles goed met onze Pip!!

27 april 2019

Wat een enorme opluchting!

Toen we bijna in Nederland aankwamen belde ik toch voor de zekerheid even de verloskundige. Mijn buik heeft toch een enorme klap gehad en aangezien ik ons Pipje nog niet voel kan ik ook niet aanwezig zijn schopjes voelen dat hij oké is..

De verloskundige was niet zo blij met wat er gebeurd is. Na de aanrijding had ik meteen moeten bellen. Ze had contact opgenomen met een Frans ziekenhuis om me te laten opnemen ter observatie (Thank God dat ik niet heb gebeld!) Omdat er nu al 30 uur was verstreken kreeg ik wel gelijk een echo. Dan ben je eindelijk thuis na al die uren en moet je wéér de deur uit.. 

Maar alles voor onze Pip en op de echo zagen we een mooie baby bewegen. Wat een opluchting! Alles zag er goed uit alleen moest ik nog bloed prikken voor een kleihauertest om te controleren of er geen bloedcontact tussen mij en de baby is geweest. Gelukkig was alles in orde en mocht ik nu eindelijk thuis gaan beginnen aan de was.. ♡

Een plotseling einde aan onze vakantie..

26 april 2019

Boem is ho!

Wat een klap was dat! We waren net anderhalf uur onderweg van de Drôme naar Parijs toen er een Fransman besloot om zijn auto voor de onze te gooien op de snelweg met 120 km per uur. We konden dit niet meer ontwijken en dat gaf me een klap! 

Ik zag hem gelukkig aankomen, had de gordel gelukkig niet om mijn buik (al mag dit eigenlijk pas met 24 weken, dit is echt mijn redding geweest) en ik kon de klap toch een beetje opvangen. Ondanks dat kreeg de baby een behoorlijke klap en maakte ik mij direct zorgen. Bo en Fynn schrokken vooral heel erg, Mae keek op van haar iPad en zag het eigenlijk als een groot avontuur en Joy riep “Oh-oh”, moest lachen en zwaaiden naar alle auto’s die langs reden. 

En daar sta je dan, midden op een Franse snelweg, met vier kinderen in een auto die geen meter meer rijdt.. 

Ik zal er niet teveel over schrijven,  maar na uren langs de vangrail zonder spullen werden we weggesleept naar een garage (een uur richting het zuiden..) Daar na uren bellen met de ANWB uiteindelijk pas om 19:00 worden opgehaald (nogmaals heel veel lof voor de kindjes die alle vier wat water kregen en wat stukjes brood. Joy moest het met ene melkfles doen.. En wat deden ze het goed!) door een taxi die ons nog eens 100 km naar het zuiden naar een vervangende auto bracht. Daar konden we ein-de-lijk de spullen in laden en een Mac opzoeken!

Met nog een rit van 10 uur voor de boeg moesten we een hotel zoeken. Na twee uurtjes rijden vonden we een Ibis hotel waar we twee kamers kregen. Papa met Fynn en Mae op een kamer, Joy bij Mama en Bo. Joy snapte er niks van. Er was geen ledikantje dus ze lag tussenin. De vond het wel een feestje maar tegen middernacht sliep ze en kom ik ook een paar uurtjes slapen en de volgende ochtend konden we even een heerlijk bad nemen. 

Vanmorgen rond negenen zijn we richting de Eiffeltoren gereden om toch iéts van Parijs te zien en daar lekker onze croissantjes op te smikkelen. Na heel veel file in Noord Frankrijk, België en Nederland kwamen we dan eindelijk om 18:45 thuis! ♡

20 weken zwanger!

26 april 2019

Moeder: 

Bij elke zwangerschapscontrole zal je verloskundige je buik aftasten. Soms meet ze met haar handen of een meetlint de hoogte van de baarmoeder op. Het aantal centimeters dat de baarmoeder boven het schaambeen uitkomt plus 4 moet ongeveer overeenkomen met het aantal weken dat je zwanger bent. Zo controleert de verloskundige of de baby goed groeit. Heb je die mooie donkere streep over je buik al ontdekt, of tepels die donkerder van kleur zijn geworden? Dit komt doordat je door de zwangerschap kans hebt op een verhoogde pigmentatie. Geen zorgen: na de bevalling verdwijnt dit vanzelf. Vanaf nu ga je echt zwaarder worden. Gemiddeld kun je nu zo'n pond per week aankomen. 

Baby:

Nu heeft je baby nog alle ruimte om te bewegen, daardoor kun je hem de ene keer onder en de andere keer boven in je buik voelen. Zijn huidje is al minder doorzichtig aan het worden. De geslachtsorganen ontwikkelen zich razend snel. Op een echo zou je het geslacht al kunnen zien. bij een jongetje zie je dan duidelijk een piemeltje en bij een meisje zie je 'streepjes'. Een meisje heeft nu al miljoenen eicellen. Daarvan sterven er ook al een heleboel af, want met de geboorte heeft ze er nog maar een half miljoen.

♡ De baby weegt nu ongeveer 320,170 gram en is ongeveer 25,0058 centimeter lang ♡

Live vanuit het zonnige Zuid-Frankrijk

25 april 2019

Wat genieten we! Het weer is net geweldig, maar de grote kindjes zijn de hele dag de hoort op. Ze liggen in het zwembad of struinen met vriendjes over de camping. Joy vindt vooral het strandje geweldig en kruipt heerlijk door het zand, want lopen ho maar..

De reis hier heen ging eigenlijk onwijs goed. Nu zijn de grote kindjes het wel gewend, onze Joy vindt langer dan een half uur in de auto zitten vreselijk! Ze deed het heel goed! Om 3:00 maakten we iedereen wakker, en de groten sliepen direct in de auto, Joy viel pas tegen zevenen in slaap voor maar een uurtje. Om een uur of tien weer een uurtje en verder vond ze het wel prima. Ze keek rond en keek af en toe even Woezel en Pip. 

Op de camping aangekomen dood iedereen gelijk het water in. Wat een geweldig zwembad en nog een heerlijk strandje erbij. Aardige mensen en het zag er allemaal prima uit! Hier willen wij over 2 jaar nog we eens terugkomen in de zomervakantie. Na een dagje zwemmen en patatjes ging iedereen een beetjes op tijd de bedjes in en Joy sliep tot 8:15 de volgende ochtend!

Ook de tweede dag verliep heerlijk. Beetje zwemmen, spelen, genieten van de zon en Joy deed een slaapje van drie uur. Onze moeilijke slaper had er geen moeite mee. Even wat boodschapjes tussendoor en ik maakte de hele dag foto’s van mijn genietende kinderen. Koken op vakantie, ik vind het vreselijk en de kinderen namen het ons ook niet in dank af. Ze zijn het niet gewend, maar er was hier geen BBQ en eentje kopen voor die drie dagen gingen we niet doen.. Helaas pindakaas voor groenten en kip!

Op dag drie werd het weer wat minder, maar ik had wat dingen die ik wilde bekijken. Wat een teleurstelling.. de lavendelvelden staan in deze tijd van het jaar nog niet in bloei en de prachtige botanische tuin met watervallen gaat pas open in mei. We moeten dus écht een keertje terug! We zijn naar Palais Ideál geweest. Een monument die door een postbode gemaakt is en waar hij 30 jaar lang aan heeft gewerkt met stenen die hij vond tijdens zijn werk als postbode. Heel mooi! 

En vandaag wordt het noodweer.. In plaats van morgen naar huis te gaan hebben we besloten om vandaag rustig in te pakken en tijdens Joy haar slaaptijd richting Parijs te gaan rijden. Dan gaan we daar wat zoeken om te slapen en hebben we morgen een dagje Parijs voor we naar huis gaan. Dan splitsen we de rit en hebben we geen tien uur achter elkaar te rijden. Ik heb er zin in en de kindjes ook, al vinden ze het jammer om afscheid te moeten nemen van het zwembad. 

De paar dagen die we hier hebben gehad waren vooral genieten! Voor iedereen! Eigenlijk zat er geen vakantie in voor ons dit jaar na een heel duur jaar vorig jaar waarin we naar Griekenland gingen, naar Disney, trouwden en verhuisden. Hier hebben we dus even extra van genoten. De foto’s zullen thuis wel volgen, wij gaan nog even keihard genieten hier! ♡

De 20 weken echo

19 april 2019

Vandaag hadden we de 20 weken echo, en ondanks dat dit al de 5e keer is blijft zoiets spannend!

De baby is (gelukkig) nog steeds een jongetje. Alles zit erop en eraan en hij doet alles prima voor zover we kunnen zien. Hij is een stuk rustiger dan Joy was, die is nog steeds druk dus wie weet krijgen wij nu een heel lief rustig jongetje over 20 weken. Voorlopig gaan we nog even keihard genieten van de zwangerschap, en alles op orde maken voor de komst van onze kleine Pip ♡

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.