Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

23 weken zwanger!

17 mei 2019

Moeder:

Het gebruik van teveel zout kan een hoge bloeddruk veroorzaken, je lichaam houdt dan teveel vocht vast en dat merk je aan opgezwollen enkels en voeten. In deze periode heb je gemiddeld 3-4 glazen melk per dag nodig. Hou je niet van melk, dan kun je ook yoghurt, kwark of biogarde drinken. Je baarmoeder is nu zo groot dat hij boven je navel uitkomt.

Baby:

Je baby is nog heel dun, maar wel al flink gegroeid. Hoewel zijn voornaamste organen al voldoende ontwikkeld zijn, zijn zijn longen nog onvoldoende rijp om je baby te laten overleven buiten de baarmoeder. Wel is zijn gehoor nu volledig ontwikkeld en hij begint op geluiden te reageren. Als je ruzie met je partner hebt, kan dit je kindje onrustig maken. Wat je baby hoort, kun je vergelijken met onder water zwemmen. Er dringen wel veel geluiden door, maar alles klinkt gedempt.

♡ De baby weegt nu ongeveer 503,154 gram en is ongeveer 30,5789 centimeter lang ♡

Een hele zieke Joy

13 mei 2019

Ach wat was ons meisje ziek.. Maandag werd ze ziek, ineens had ze 41 graden koorts. Dinsdag kwam er diarree bij, en dan echt waterdun en elk slokje en hapje kwam er uit. Ondanks dat ze niet wilde eten dronk ze wel, alleen kwam elk slokje er direct uit..

Het was echt zo vreselijk zielig, zodra ze een luier zag was het huilen, het deed ook zo’n pijn. Heel haar billen waren kapot. De huisarts kon ook niks doen, tegen de diarree en de hoge koorts konden ze niks doen, uitzieken..

Vrijdag gingen we toch even langs de huisarts, haar billen waren zó kapot dat maizena en bepanthen niet meer hielpen, gelukkig kreeg ze een zalfje die wél hielp. En pas zondag was de koorts weg en was de diarree minder. Wat een genot voor Joy om niet meer de hele dag verschoond te hoeven worden, en wat een feest dat ze niet zo’n zes keer per dag meer omgekleed hoefde te worden. Ze was zó vreselijk zielig de hele week, gelukkig dat ze zich nu weer beter voelt. Al is ze wel afgevallen hoor. Gelukkig eet ze als een bootwerker en gaat dat vast helemaal goedkomen! ♡

22 weken zwanger!

10 mei 2019

Moeder: 

Je borsten zijn zich aan het voorbereiden op de komst van je baby. Het is heel normaal dat er nu al wat vocht uit komt. Het is nog geen melk maar een geelachtige, transparante vloeistof die colostrum wordt genoemd. Door de zwangerschap is de doorstroming in je bloedvaten veranderd. Je hebt nu 7 liter bloed, dat is 2 liter meer dan wanneer je niet zwanger bent. Die toename komt vooral door extra vocht. Je bloed is dunner en kan daardoor makkelijker en sneller stromen. Die grote hoeveel bloed moet door je hart worden rondgepompt. Dat betekent dus dat je hart harder moet werken. Je kan daardoor last krijgen van hartkloppingen. 

Baby:

Je baby kan nu iets beetpakken, zijn andere handje of voetje. De oren beginnen nu hun uiteindelijke vorm te krijgen en je kindje kan nu steeds meer horen. Probeer eens een liedje te zingen en kijk of je kindje erop reageert. Het is gebleken dat als je iedere dag hetzelfde liedje zingt, je kindje dit ook na de bevalling herkent en er rustig van wordt.

♡ De baby weegt nu ongeveer 446,239 gram en is ongeveer 28,7079 centimeter lang ♡

21 weken zwanger!

03 mei 2019

Moeder: 

Heb je ook al last van dat oergevoel dat je alles in orde moet gaan maken? Kleertjes worden ineens onweerstaanbaar, vooral die piepkleine pakjes. Koop echter niet teveel in de kleinste maat want je kindje zal er binnen 2 weken uitgegroeid zijn. Ga eens nadenken over waar en hoe je straks wil gaan bevallen. Wil je thuis in je eigen omgeving of ga je toch liever naar het ziekenhuis? Wordt het misschien een waterbevalling. Er zijn legio mogelijkheden om te bevallen, maar belangrijk is dat je een manier zoekt waarbij jij je op dat moment prettig voelt.

Baby:

Je kindje slaapt het grootste deel van de dag. Leuk om te weten is dat je kindje daarbij al een favoriete houding heeft. Deze houding is voor ieder kindje verschillend. Na de geboorte zal je kindje zich het lekkerst voelen in de slaaphouding die het tijdens de zwangerschap aannam. Je baby knijpt regelmatig in de navelstreng. Dat is niet gevaarlijk, want de navelstreng wordt beschermd door een stevige gelei-achtige substantie. Er lopen 3 bloedvaten doorheen. Tijdens het draaien en bewegen van de baby heeft hij geen last van de navelstreng. Deze is lang genoeg om mee te draaien. 

♡ De baby weegt nu ongeveer 384,260 gram en is ongeveer 27,1065 centimeter lang ♡

De eerste stapjes!

30 april 2019

Hoe graag we ook wilden dat Joy haar eerste stapjes zou zetten voor de vakantie, zodat ze zou kunnen stappen op de camping, weigerde ze op haar beentjes te staan. Zodra ze los staat zakt ze naar beneden en kruipt ze verder. 

Vandaag lijkt ze er eindelijk plezier in te hebben en oefent ze met haar grote zus (met wie anders?) en doet ze aardig wat stapjes los. Het ziet er nog niet naar uit dat ze echt los gaat lopen maar het begin is er! En wat is ze trots! ♡

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.