Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

29 weken zwanger!

28 juni 2019

Moeder: 

Rond deze periode kun je geplaagd worden door brandend maagzuur. Dit komt omdat je baarmoeder steeds hoger gedrukt wordt en zodoende de ingang van de maag minder goed afsluit. Probeer koffie thee en sinaasappelsap te vermijden. Een oplossing kan zijn een glas lauwe melk. Probeer te gaan slapen met een extra kussen. Als dit niet helpt overleg dan eens met je huisarts of verloskundige, maar ga niet op eigen houtje medicijnen innemen.

Baby:

Af en toe kun je een harde buik (soort wee) hebben, deze zijn normaal en masseren je baby. De meeste baby's liggen al met hun hoofdje omlaag, is dit nog niet het geval maak je dan geen zorgen. Je baby heeft nog zeker 2 weken lang voldoende ruimte om zich andersom te draaien.

♡ De baby weegt nu ongeveer 1113,502 gram en is ongeveer 36,6013 centimeter lang ♡

28 weken zwanger!

21 juni 2019

Moeder:

Waarschijnlijk ben je rond deze periode al flink wat aangekomen, maar hoe is dat nu eigenlijk verdeeld? Een gemiddelde baby weegt bij zijn geboorte 3400 gram. Maar waarschijnlijk ben je meer aangekomen. Dit mag je er nog eens bijrekenen tot aan je bevalling.

Placenta en vliezen
Vruchtwater
Baarmoeder
Borsten
Bloed
Extra vettoename
Vocht
650 gram
600 gram
1000 gram
800 gram
1000 gram
3500 gram
1500 gram

Baby:

Wist je dat je baby nu al een eigen karaktertje heeft? Er zit een duidelijke regelmaat in zijn bewegingen, heeft een eigen dag en nachtritme (die weleens volledig van die van jou kan verschillen), maar ook de manier van trappelen zul je waarschijnlijk al heel goed herkennnen.

♡ De baby weegt nu ongeveer 913,477 gram en is ongeveer 35,1011 centimeter lang ♡

27 weken zwanger!

14 juni 2019

Moeder: 

De tijd is aangebroken om je borsten te gaan voorbereiden als je van plan bent om borstvoeding te gaan geven. Op een informatiebijeenkomst van www.lll.borstvoeding.nl kun je andere moeders en zwangeren ontmoeten en van hun horen hoe zij het doen met borstvoeding geven, en met het wennen aan het moeder zijn. Je kunt ook een boek over borstvoeding kopen, of een brochure over borstvoeding bestellen. Als je weet hoe borstvoeding werkt, heb je meer zelfvertrouwen en is de kans groot dat jij en je kindje een probleemloze borstvoedingsperiode hebben.

Baby:

Gefeliciteerd, je baby is 'officieel' levensvatbaar, wat wil zeggen dat hij het onder professionele begeleiding zou kunnen redden, als hij nu geboren werd. De verhoudingen van je kindje zijn nu ongeveer zoals bij de geboorte, voorheen was het hoofdje veel te groot in verhouding met het lijfje. Je kindje gaat nu smaakpapillen krijgen, het heeft daar echter nog niets aan want het vruchtwater dat hij drinkt is smakeloos. Is het je al gelukt om contact met je kindje te krijgen?

♡ De baby weegt nu ongeveer 812,72 gram en is ongeveer 34,1272 centimeter lang ♡

26 weken zwanger!

08 juni 2019

Moeder:

Hopelijk is het jou niet overkomen, maar sommige vrouwen hebben bekkeninstabiliteit. Bekkeninstabiliteit (Symfysiolyse) is een bekkenprobleem dat kan ontstaan tijden de zwangerschap of bevalling. Ons bekken bestaat uit 3 botten die met elkaar zijn verbonden door de bekkenbanden. Onder invloed van de hormonen worden het kraakbeen en de banden slapper. Als dit te vroeg gebeurt, dan worden de banden te slap en wordt het bekken instabiel. Je gaat waggelend lopen en de banden raken overbelast. Neem dan contact op met een oefentherapeut of fysiotherapeut. Oefeningen kunnen je leren je andere gewrichten te gebruiken zonder de banden te overbelasten.

De baby:

Je kindje zoekt contact met je op als je je hand op je buik legt. Als je dit iedere dag een paar keer doet zul je merken dat zodra je je hand plaats je kindje er comfortabel tegenaan gaat liggen. Dit contact maken is een proces dat je moet aanleren. Je verloskundige kan nu voelen hoe het kindje ligt. Waar het hoofdje zit en waar de billen zitten.

♡ De baby weegt nu ongeveer 728,399 gram en is ongeveer 33,1050 centimeter lang ♡

Wat een heerlijk weekend!

02 juni 2019

Afgelopen weekend was het echt zomer! Mét tropische temperaturen!

Ik wilde heel graag met Joy naar een strandje maar het Noord Aa had afgelopen week, voordat het warm werd, al blauwalg. Nee, het Noord Aa wordt hem niet meer voor ons. Zaterdag ben ik naar de Rottemeren gereden. Met de vier kinderen zodat Papa verder kon klussen op zolder. Het was er lekker, maar er lag op het gras toch veel hondenpoep en op het strandje veel ganzenpoep. Jammer, want we hebben er vaker met veel plezier gezeten. Ondanks dit alles hebben de kindjes zich prima vermaakt, Joy wilde alleen maar in het water en werd wel boos als ze niet kon lopen op het zand en omviel. Thuis heeft ze gewoon drie en een half uur geslapen! Tot laat in de tuin gespeeld met water en vanmorgen moest ik haar dan ook om half negen wakker maken..

Vanmorgen was het nóg warmer dan gister. Bo en Fynn (en Ferdi) wilden uitslapen dus ben ik met Mae en Joy naar Nesselande strand gereden. Nou dat was nog geen vijf minuten verder dan de Rottemeren en wat een ideaal strand! Schoon, netjes en met toiletten! Joy vond het heerlijk en Mae speelde bij het grote klimrek wat naast het strand stond. Rond elven werd het echt heel heet en druk en zijn we lekker naar huis gegaan waar Joy vier uur sliep en de andere kinderen heerlijk in het badje hebben gelegen. Met boven de dertig graden is dat natuurlijk ook het enige wat écht fijn is. Na Joy haar slaapje mocht ze ook lekker in het badje en spelen met de watertafel. We moesten nog een uurtje naar een verjaardag waar ik voor het eten met Joy wegging en Fer met de andere kids bleef eten. Het was om zeven uur nog zo warm dat Joy nog even lekker ging afkoelen in de gootsteen nadat ik het hele zwemparadijs in de tuin af had gebroken. Want twee dagen tropisch warm zijn leuk, maar de komende week wordt het weer herfst en elke dag regen.. Binnen was het nog goed warm en Joy kon dan ook moeilijk de slaap vatten. Pas tegen tienen sliep ze. Voor haar is het wel fijn dat het morgen niet zo heet is, al hopen we dat de regen weg blijft zodat ze lekker buiten kan spelen in de zandbak.

Oh en na maanden heb ik het fotoboek weer bijgewerkt. Vanaf januari had ik niks meer toegevoegd. Het was ook allemaal zo'n gedoe. Maar we hebben een nieuwe laptop dus nu kan het gelukkig een stuk makkelijker! ♡

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.