Dagboek

Aantal berichten: 131
Ga naar:   

De liefste broer en zussen die heb jij Pip!

24 maart 2019

Oh Pip wat bof jij met je grote broers en zussen!

Vanmorgen waren ze zo met elkaar aan het smoezen dat Mama al wat vermoedde, Papa heeft nooit iets door, maar als snel vergat ik het weer door alle drukte. Joy was vandaag een handenbindertje en ondertussen was ik lijstjes aan het maken wat we allemaal nog nodig hebben of moeten doen voor de baby er is. Het valt reuze mee maar ik doe dit het liefs vandaag allemaal nog, geduld is niet mijn sterkste kant..

Vanmiddag haalde Papa en Mama wat op wat we voor de baby kochten via marktplaats. Joy lag in bedje en Bo zou even op haar passen. Fynn en Mae speelden lekker in de tuin en wilden niet mee. Die twee willen altijd overal mee naartoe dus er had eigenlijk al een belletje moeten gaan rinkelen nu. Toen we thuis kwamen was Joy toch wel erg moe, ze was toch pas net wakker? Maar nee hoor, vlak nadat we weg waren had Bo Joy uit bedje gevist en zijn ze met z’n viertjes naar de Prenatal gelopen (lees: gerend meteen gierende Joy in de kinderwagen..) en hebben ze stiekem een hele lief cadeautje van hun eigen geld voor de kleine Pip gekocht. Een heel schattig knuffelbeertje. Thuis hebben ze hem zelf ingepakt en mochten we hem openmaken. Nou daar kwamen de tranen, hoe ontzettend lief was dit! En al vond ik het vreselijk zonde van hun eigen geld, die knuffeltjes daar zijn écht duur, dit knuffeltje krijgt straks een heel speciaal plekje op de babykamer! ♡

It’s a sweet little..........

23 maart 2019

...baby!

Zo hebben we ons al weken ingesteld op de echo op 30 maart. Die afspraak stond al een tijdje, dan zou ik 16 weken zijn en kunnen ze goed zien of er een klein prinsje of prinsesje in mijn buik zit. Gistermiddag sliepen de oppaskindjes en Joy, en zat ik te bladeren in het zwangerschapsdagboek van Joy. Tot mijn verbazing zag ik dat we bij Joy de echo al hadden toen ik 15 weken zwanger was. Ik ging twijfelen, ik was er zó van overtuigd dat het met 16 weken was. Dus ik belde de echopraktijk en vroeg hoe het nou precies zat, het kon inderdaad al met 15 weken en er was vanmorgen vroeg een plekje vrij!

Samen met Joy gingen Papa en Mama naar de echo terwijl Bo, Fynn en Mae dachten dat we na de Hornbach moesten. We waren er al wat eerder maar we mochten gelijk doorlopen. Nadat we een heel mooi baby’tje zagen die heel druk bewoog en precies zo met zijn of haar handjes onder het hoofdje lag als Joy in mijn buik, waren Papa en Mama er eigenlijk allebei van overtuigd dat de kinderen een zusje zouden krijgen en Fynn de enige jongen zou blijven. Al willen Bo en Mae heel graag een broertje en Fynn liever een zusje, wie zou er blij zijn en wie iets minder? De mevrouw liet ons niet langer in spanning, er zit een heel klein jongetje in mijn buik, er komt ene broertje bij. Terwijl Papa gelijk heel blij werd, Joy “Jaaaaaaa!!” riep (die was natuurlijk heel blij haar kamer straks niet te hoeven delen), moest Mama vooral heel erg omschakelen. Hoewel ik al maanden stiekem hoop op een jongetje, maar dit écht niet verwachtte, kon ik het niet geloven! Hoe mooi! Bo Fynn Mae en Joy krijgen er straks een klein broertje bij. De naam ‘Liv Isabella Vajèn’ vergeten we nu, we gaan op zoek naar een lieve maar stoere jongensnaam en gelukkig hebben we nog even de tijd!

Oh en iedereen dacht dat we dit pas over een week zouden weten, en we laten iedereen lekker even in de waan dat dat ook écht zo is en we nog reuze benieuwd zijn!

You’re a sweet little boy! ♡

15 weken zwanger!

22 maart 2019

Moeder:

Als je zwanger bent heb je meer kans op een blaasontsteking. Door hormonale veranderingen in je lichaam en door de druk van de baby, loopt de urine niet zo vlot weg naar de blaas en werken de spieren ook minder goed. Een blaasontsteking herken je een aan voortdurende aandrang om te plassen, een branderig gevoel en een zeurende pijn in de onderbuik. Raadpleeg je huisarts als je denkt een blaasontsteking te hebben, maar vergeet niet te vermelden dat je zwanger bent.

Baby:

Vanaf deze week kan de baby door de oogleden heen en de buikwand licht en donker onderscheiden, dus als je met je blote buik van het zonnetje geniet, zal je kindje dat merken. Je baby heeft nu hele kleine vinger- en teennageltjes gekregen. En ondertussen is zijn hele lijfje al bedekt met die fijne donshaartjes ofwel lanugo. Je baby haalt de benodigde zuurstof uit jouw bloed. Ademhalen hoeft voorlopig nog niet, maar hij oefent de beweging al wel. Dat doet hij door vruchtwater in de longen te laten lopen en eruit te persen.

♡ De baby weegt nu ongeveer 92,410 gram en is ongeveer 11,3215 centimeter lang ♡

Jouw eerste verjaardagsfeestje!

16 maart 2019

Vandaag vierden we jouw feestje. Heel klein omdat jij niet van drukte houdt. We hebben alleen familie en goede vrienden uitgenodigd en wat was het fijn. Je was echt ontspannen en hebt heerlijk gespeeld. 

Je bent vreselijk verwend. Van Oma en Oma kreeg je een houten kar met blokjes van Little Dutch en van ome Hans en tante Debby een poppenwagen en maxi cosi. Je probeerde er gelijk achter te lopen. Je kreeg houten keukenspulletjes voor je nieuwe keukentje en centjes om zelf nog wat keukenspulletjes te kopen. Je had je nieuwe jurkje aan, deze kocht Mama voor je zodra ze wist dat je een meisje was. Maar nadat jij je eerste kaarsje uitblies en zelf je stukje taart mocht eten was je jurk niet meer roze. Helemaal vies van de taart maar wat zat je te genieten!

Gelukkig kreeg je een hele leuk jurkje van tante Debby die je nu gelijk aan kon. Met je nieuwe schoentjes, wat lijk je ineens groot. Je hebt een heerlijk dagje gehad, lekker gesmuld van je patatjes en om half zeven lag je in dromenland. Gefeliciteerd lief meisje van ons. ♡

14 weken zwanger!

15 maart 2019

Moeder:

Je baarmoeder groeit en trekt daardoor aan de banden, je kan hierdoor een zeurderige pijn of drukgevoel in je onderbuik krijgen. Dit kan soms de hele zwangerschap aanhouden. Lastig, maar geen reden om je zorgen over te maken. Je borsten zijn gelukkig minder gevoelig dan aan het begin van de zwangerschap. Wel zullen ze groter zijn dan voor de zwangerschap.

Baby:

Je kindje spartelt rond in het vruchtwater en wordt daar steeds gespierder van. Hij kan nu een vuist maken en zijn armen en benen buigen. Het mondje kan ook al open en hij en neemt slokjes vruchtwater. Het is heel goed mogelijk dat je kindje hierdoor de hik krijgt. Het hoofdje van je kindje is nu ongeveer zo groot als een knikker, de vuistjes zo groot als een erwt en de totale lengte komt overeen met die van een koffielepeltje.

♡ De baby weegt nu ongeveer 62,417 gram en is ongeveer 8,7015 centimeter lang ♡