Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Schrikken!

20 juli 2019

Oh lieve Pip, wat zijn Papa en Papa vandaag geschrokken!

Woensdag had Mama wat buikpijn wat voelde als een blaasontsteking. Ik mocht urine inleveren bij de huisarts en ja hoor. Een fikse blaasontsteking. Omdat er ook bloed bij de urine zat moest de urine ook op kweek, maar ik kreeg vast een antibioticakuur. Gister voelde Mama zich niet doodziek maar wel belabberd. Bo was jarig dus ik moest even doorbijten en eigenlijk ging het best goed. Maar vanmorgen.. Mama had echt vreselijke pijn, heel erg druk en het werd steeds erger en enger. Ik was bang dat de blaasontsteking toch niet het enige was en belde huisartsenpost. Daar aangekomen vond de huisarts het net fijn en gaf me een zwaardere antibiotica. Ook wilde ze dat de gynaecoloog naar me keek maar deze vond het niet nodig. Ik moest de verloskundige bellen van de huisarts en ik mocht gelijk naar de praktijk komen. (En dat terwijl de dienstdoende gyn drie deuren verderop zat, fijn hoor..)

Bij de verloskundige aangekomen kreeg Mama een echo. Met jou was alles goed Pip, je bewoon heerlijk e had nergens last van. Gelukkig! Maar na een inwendig onderzoek kregen Papa en Mama de schrik van hun leven. Mama had al een centimeter ontsluiting en de pijnsteken van de blaasontsteking konden duiden op weeënactiviteit. Ze ging gelijk het ziekenhuis bellen. We mochten komen en er stond al een kinderarts klaar voor jou kleintje. Maar je bent écht nog te klein om geboren te worden!

Na een hartfilmpje waren er gelukkig geen weeën zichtbaar en was alles goed met jou. Ook een inwendige echo liet zien dat de buitenrand van mijn baarmoeder wat open stond, maar dat is niet erg als de binnenkant maar dicht zit. En dat was gelukkig het geval! Papa dacht al dat jij geboren zou gaan worden, Mama voelde dat het wel mee zou vallen. Door de blaasontsteking en wellicht een urineweginfectie werd de baarmoeder getriggerd om een beetje open te gaan staan. Als deze antibiotica gaat werken zal het vanzelf weer krimpen. Dan gaat ook die vreselijke pijn weg en als dit zo is dan mag Mama over twee dage gewoon weer alles doen. Fijn, want volgende week staat er een uitje naar Londen gepland met Fynn, er zijn nog geen buikfoto’s en de babybuik moet nog geschminkt worden. Je mag dus écht de komende maand niet komen, daarna zijn we klaar om jou te knuffelen.

Laat Papa en Mama maar niet meer zo schrikken, blijf nog maar even lekker groeien!

Oh en Joy liefje, Mama is zó trots op jou! Je bent heel erg eenkennig en vandaag was het geen probleem dat Alex op jullie paste terwijl Papa en Mama de halve dag in het ziekenhuis waren. Alex heeft boodschappen met jullie gedaan en heeft lekker broodjes hamburger voor jullie gebakken. En je was zo lief en vrolijk! Wat een fijn idee, als Mama straks wel naar het ziekenhuis moet om je broertje te krijgen weet ik dat het prima zal gaan thuis! ♡

32 weken zwanger!

19 juli 2019

Moeder:

Gedurende je zwangerschap zul je tussen de 10 en 14 kilo aankomen. Als je daar ver boven zit dan eet je waarschijnlijk te veel of te vet. Het is uiteraard moeilijk om de zwangerschapslusten te bedwingen maar probeer het toch maar. Overgewicht is niet goed voor je bloeddruk en gewrichten. Let op wat je eet, vermijd de snackbar en kies voor magere produkten. Hebben jullie het geboortekaartje al uitgezocht? Dit is een mooie periode om dat te gaan regelen.

Baby:

De donshaartjes waarmee je baby bedekt was beginnen nu langzaam maar zeker te verdwijnen. De haartjes komen in het vruchtwater terecht, evenals de losgelaten huidcellen en propjes huidsmeer. Je kindje drinkt dit en ontwikkelt daarmee de maag en darmen.

♡ De baby weegt nu ongeveer 1823,340 gram en is ongeveer 40,1166 centimeter lang ♡

31 weken zwanger!

12 juli 2019

Moeder:

Hou je vocht vast? Soms zijn je voeten aan het eind van de dag zo opgezet dat je je schoenen niet meer past. Probeer regelmatig even te rusten maar blijf wel goed in beweging, dit helpt namelijk een vlotte doorbloeding. Blijven je enkels zo dik, neem dan contact op met je huisarts of verloskundige want je bloeddruk kan te hoog zijn.

Baby:

Je kindje gaat nu zo zoetjes aan de houding aannemen waarin het geboren gaat worden. De ruimte in je baarmoeder wordt steeds minder waardoor de "speelperiode" nu wel ten einde is.

♡ De baby weegt nu ongeveer 1515,012 gram en is ongeveer 39,0500 centimeter lang ♡

30 weken zwanger!

05 juli 2019

Moeder:

Probeer in deze periode goed op je houding te letten, je rug kan je anders parten gaan spelen. Door het extra gewicht kun je gaan overhellen. Probeer je bilspieren aan te spannen en je schouders naar achteren te houden bij het staan en lopen.

Baby:

Je baby ziet er nu al helemaal kant en klaar uit maar toch is het beter als het nog even in jouw veilige baarmoeder blijft. Je baby zou zich buiten de baarmoeder nog niet warm kunnen houden, en ook zijn weerstand is nog niet voldoende opgebouwd. Dit maakt je kindje kwetsbaar voor infecties. Mocht het toch zo zijn dat je kindje nu geboren wordt, dan is hij wel levensvatbaar, maar moet direct de couveuse in.

♡ De baby weegt nu ongeveer 1327,170 gram en is ongeveer 38,1358 centimeter lang ♡

Onze Joy

28 juni 2019

Oh Joy, wat word je groot! Je eigen willetje die je al had, je woordjes die je zegt en vooral je eigenwijze koppie. Je kunt echt stout zijn, ook tegen andere kindjes (vooral die van jouw leeftijd) maar als je dan je ondeugende lach opzet.. dat kan Mama maar moeilijk boos worden..

Ineens begin je enorm te kletsen. Je bent nu ruim 15 maanden en je zegt de volgende woordjes:

Mama, Papa, Opa, Oma, Bo, Mae (Fynn noem je voor het gemak ook Mae), die (het liefst de hele dag), bal, baby (dit is zowel de baby in Mama’s buik als je pop), aardbei (dit klinkt ongeveer als “aaaahbei”), banaan (“naan”), eendje (“eeeeeeehtje”), hondje, Flappy, aai, oh-oh, cheese (als Mama ene foto maakt kijkt ze óf de andere kant op óf ze zegt “cheeeeese” en trekt een gezichtje als Chucky), mooi, ja, NEE!!, zandbak (“baaaaahmbahk), dag, auw, emmer (“emma”) en de hele dag en tegen iedereen die ze tegenkom of langsloopt “Hoi!” 

Verder brabbelt ze hele dag en haar favoriete gebrabbel klinkt zo’n beetje als “geitegeitegeitegeit” 

Haar favoriete speelgoed is momenteel de bal en de zandbak, de zandbak moet dan ook al open zodra we buiten komen. Water vindt ze heerlijk, en ze loopt de hele dag in het rond. Ze loopt vaak zelf naar school en naar de winkel. Zelf spelen vindt ze echt nog moeilijk. Buiten kan ze zo heerlijk vermaken in de zandbak, met water en met de glijbaan. Maar binnen kan ze zich niet altijd even goed vermaken en hangt ze graag aan Mama. Ik moet haar dan ook echt vertellen dat ze heel mooi speelgoed heeft en lekker kan gaan spelen. Samen spelen met Papa of Mama vindt ze geweldig, dan is ze zo ontzettend lief. 

Haar broer en zussen zijn nog steeds dol op haar en knuffelen haar wat af. Ze behandelen haar af en toe als een diva, en dat weet onze Joy. ♡

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.