Dagboek

Aantal berichten: 108
Ga naar:   

Jouw eerste kerst!

26 december 2018

En toen waren jouw eerste kerstdagen ook alweer voorbij, meisje wat gaat het hard nu.. Zelfs je cadeautjes voor je eerste verjaardag zijn al (deels) binnen. 

Kerstavond doen wij al jaren hetzelfde, Mama bakt pannenkoeken en na de pannenkoeken kijken we Home Alone met wat lekkers. De pannenkoeken vond je heerlijk! Je smulde ervan. Na de pannenkoeken kwamen de cadeautjes, je vond het papier het mooiste. Je bent verwend met sokken, babykleurpotloden en een eenhoorn van vrolijke vriendjes. Na de cadeautjes mochten je broer en zussen wat vuurwerk afsteken wat ze hebben gekregen maar jij vond er niet veel aan, je keek liever vanuit binnen door het raam. En terwijl wij de film keken dronk jij een lekkere fles en vertrok naar dromenland.

Eerste kerstdag begon lekker rustig. Papa was bezig in de tuin om een begin te maken aan de tuin en wij waren lekker binnen in pyjama. Je hebt tot ieders grote verbazing een slaapje van drie uur gedaan en was toen klaar om in mooie kleertjes naar Opa en Oma te gaan. Daar waren nog meer cadeautjes onder de kerstboom en jij kreeg van ome Hans en tante Debby een prachtig cadeau. Een boekje van Woezel en Pip met jouw naam erin. Zo ontzettend lief! Na de cadeautjes was het tijd om te gourmetten met z’n allen en na een bord aardappels met biertjes at je heerlijk broodjes en vlees mee. Na een tijdje werd je het zat en zat je lekker bij iedereen op schoot. Van het ijs zat je te smullen! Tijd om te slapen.. Nou dat zat niet in jouw planning en dit deed je dus ook niet. Je begon al te gillen zodra je het bedje zag staan.. Je slaapt echt nergens anders dan thuis in je eigen bedje, je bent zó anders dan je broer en zussen. Uiteindelijk viel je bij Oma op schoot in slaap en heb je de hele avond beneden geslapen terwijl wij allemaal monopoly speelden. Het was ene heerlijke dag!

Tweede kerstdag sliep je heerlijk uit. Dat mocht ook wel na een drukke dag. Je sliep tot na negenen terwijl je normaal altijd tussen zes en zeven uur al komt. Ons plan was om half tien in de auto te zitten, dat werd ietsje later maar nog vrij snel zaten we in de auto onderweg naar het Tikibad. Je broer en zussen heb ik bijna niet gezien, die waren vreselijk aan het genieten. Jij vond het ook heerlijk, vooral in het bubbelbad en na twee uur zwemmen was je zó moe dat Mama je kleertjes aan deed en je in slaap viel in de maxi cosi. Thuis kluste Papa nog even in de tuin terwijl jij sliep en in de avond hebben we lekker stokbroodjes gegeten met lekkere smeerseltjes terwijl (uiteraard) Home Alone 2aan stond. Jij at lekker mee en vond de kruidenboter heerlijk! Lekker op tijd lag jij in bed en had niks door van de visite die nog kwam. 

Wat een heerlijke kerst en wat zag je eruit als een prinsesje. Speciaal voor kerst mocht je je nieuwe oorbellen in die je kreeg met de bruiloft van Papa en Mama. Nu zijn ze alweer uit, nog even ietsje groter groeien voor je ze elke dag mag dragen. Je bent helemaal gesloopt, Mama en Papa zijn lekker vrij tot na oud en nieuw dus we gaan lekker heel veel knuffelen en rustig aan doen met z’n allen! ♡

Je staat!

23 december 2018

Het kruipen krijg je eindelijk een beetje onder de knie, maar tijgeren gaat sneller. En terwijl Mama dacht dat kruipen de volgende stap zou zijn, tijgerde jij ineens naar de tafel en trok je ineens op tot je trots stond. Papa en Mama waren er allebei bij! Geen camera in de buurt maar gelukkig maken telefoons tegenwoordig ook foto’s. 

Toen je even later in de box zat te spelen ging je weer ineens staan. Hele verhalen vertelde je, wat voelde je je stoer! Je hield het lang genoeg vol voor Mama om foto’s te maken én een stukje te filmen. En toen: Boem! Zat je weer in de box. Je moet nog wel leren om zelf weer te gaan zitten hoor meisje.. ♡

Alweer 9 maanden!

12 december 2018

Vandaag ben je alweer 9 maanden, wat gaat het ineens hard!

Je ontwikkelt je ineens heel snel en vandaag ging ineens van kruipen/tijgeren naar zitten! Je zat zo vrolijk en trots om je heen te kijken! Je gaat de hele kamer rond en je bent meestal in het speelhoekje te vinden waar alle vrolijke vriendjes staan. Je gaat er dan onder de tafel naartoe, recht op je doel af. En je gaat zó snel, als Mama even niet kijkt dan ben je ineens aan de andere kant van de kamer te vinden. Flappy is niet veilig bij jou, je vindt hem zó leuk dat je steeds naar hem grijpt. Aaien Joy, aaien. 

En eindelijk ga je nu langere slaapjes doen. Het gebeurt nu steeds vaker dat je een slaapje van minimaal twee uur doet en dan slaap je nog een uurtje in de middag. Eten doe je nog steeds enorm goed en fruithapjes zijn al een tijdje verleden tijd. Je eet stukjes banaan, peer en mango. Appel gaat nog niet en geraspt vind je het net zo lekker, geeft niks hoor meisje. Op je broodje wil je absoluut niks anders dan smeerworst. Smeerkaas eet je voor geeft meter en pasta of hagelslag moet je al helemaal niet.

De oppaskindjes vind je steeds leuker. Je speelt al een beetje met Mégan, je vindt het maar wat interessant wat zij doet. Ze is dol op jou en bouwt voor jou torens van blokjes en jij gooit ze om. Logan vindt het soms nog wat veel als je met hem wil spelen. Hij kan nog niet veel en jij kruipt het liefst bovenop hem en pikt dan zijn knuffel. En dan zit je lachend met zijn knuffel en je eigen knuffel in je handjes te lachen. 

Oh en de kerstboom.. Daar mag je niet aankomen en steeds blijf je het proberen. Dikke tranen als Mama je dan weghaalt bij de kerstboom. Tsja, met Sinterklaas mocht je zoveel cadeautjes openmaken en nu mag je er niet aankomen, lastig hè meisje? 

Je tandjes zitten je enorm in de weg, je zit bijna dagelijks beneden in de gootsteen te badderen omdat je een poepluier hebt met de poep op je rug. Mama ziet ze zitten maar ze zijn nog nèt net door. Arme Joy..

Lieve Joy, je wordt elke dag vrolijk wakker en begroet ons allemaal met een brede lach. Je kan zó schattig zwaaien en met je liefste stemmetje zeg je tegen iedereen “hoi” en je geeft ons (als het je uitkomt) de lekkerste kusjes. Mama kan nog wel een heleboel over je schrijven, over je schattige staartjes en je lieve glimmende oogjes. Of hoe je zo geniet van samen liedjes zingen. ‘Klap eens in je handjes’ en ‘Dit zijn mijn wangetjes’ zijn je favorieten. Of hoe gek je bent van Woezel en Pip en hoe je begint te lachen en te dansen zodra je liedjes van de liefste hondjes van de wereld hoort. Of over je verfavonturen, je maakt de prachtigste Picasso’s. Maar het is genoeg om te vertellen dat je een ontzettend vrolijke baby bent, lief, geduldig en een ietsiepietsie eenkennig. En dat je veel te snel groot wordt! ♡

Een bezoekje aan het huis van Sinterklaas.

25 november 2018

Zo stom dat ze de Zwarte Pieten vorige week vond, zo leuk vond ze ze vandaag.. in het huis van Sinterklaas was het enorm druk, maar ze danste vrolijk en vond alles om haar heen leuk. De Pieten mochten haar allemaal optillen en vooral ElvisPiet vond ze enorm leuk. Ze aaide en knuffelde hem. Maar Sinterklaas.. Over die man had ze serieus haar twijfels.. ♡

Exceem..

23 november 2018

Al een paar daagjes is Joy haar huis extreem droog en haar knieholtes en elleboogholtes gingen steeds meer kapot. Net als als broer en zusjes dus een exceemkind. Ze heeft er (nog) geen last van maar we hebben toch de huisarts maar met een bezoekje vereerd. De huisarts vond dat haar exceem nu al erger is dan dat Fynn het had dus ze kreeg gelijk hormoonzalf en vette crème. 

Net als bij haar broer en zussen zal Joy er ook overheen gaan groeien. Ze heeft er gelukkig geen pijn of jeuk aan maar het is zo’n zielig gezicht. ♡