Dagboek

Aantal berichten: 131
Ga naar:   

Onze lieve Joy.

15 april 2019

Het gaat zo goed met onze Joy. Slapen gaat bijna altijd goed, 18:15 krijgt ze haar flesje (die wil ze nog niet missen) en een kwartier later gaat ze slapen. Zonder piepen. Eerst mag ze even in de babykamer kijken, da5 vindt ze zó leuk. Even het muziekje aan en knuffel Pip een kusje geven. Hoe zal ze straks op haar broertje reageren?

Tussen de middag slaapt ze zo’n 2 á 3 uur, om 11:00 gaat ze lekker naar bedje en na even kletsen gaat ze lief slapen. Ze eet alles wat los en vast zit en ze kan steeds beter spelen. De Little Dutch blokjes, het keukentje en de bal zijn momenteel favoriet. Ze staat stevig, loopt aan een handje maar in loslopen heeft ze écht nog geen zin. Voor haar zou het zo leuk zijn als ze kan lopen, dan kan ze lekker buiten in de tuin spelen. Nu is de grond echt nog te koud om buiten te kruipen..

De laatste dagen had ze weer heerlijke luiers, tot op haar rug en dat meerdere keren per dag. Gelukkig was haar tandje vandaag door, aan de andere kant staat die op doorbreken. 

Maar onze Joy is ook ondeugend! Ze kan echt boeven! Aan de tv zitten en de kaarsen van tafel pakken. Heerlijk hard lachen en snel wegkruipen. Boef! En als de oppaskindjes (beiden een half jaar ouder) zitten en geen contact maken vindt Joy dat saai, ze wil echt spelen. Ze begint lief “Hoi!” zegt ze dan, maar na geen reactie gaat ze ze aaien, speelgoed geven maar dan raakt ze geïrriteerd alsof ze wil zeggen “kom nou spelen!” Dan gaat ze prikken, duwen, knijpen. En dan.. komt er geluid uit. Er komt reactie, al is het negatief. Joy snakt naar contact met de andere kindjes, zó jammer dat de enige twee kindjes die momenteel komen oz saai zijn.. Zodra haar broer en zussen er zijn dan is ze vrolijk en speelt ze heerlijk. Nog even en dan kan ze lekker buiten in de tuin spelen. Maar eerst gaan we volgende week lekker een weekje naar Frankrijk, verrassing voor de kindjes! ♡

18 weken zwanger!

13 april 2019

Moeder:

Waarschijnlijk voel je je nu heerlijk, op een paar kleine zwangerschapkwaaltjes na. Nu is een goede tijd om eens na te denken over eventuele namen voor je kindje. Een leuke tip is om eens te kijken bij Geboortekaartjes.nl.

De baby:

Je kleintje maakt koprollen door je buik heen, het heeft nu immers nog alle ruimte. Zijn eerste donshaartjes verdwijnen en worden vervangen door een iets dikkere soort. Is dit je eerste baby, dan zal het waarschijnlijk niet meer lang duren voordat je hem voor het eerst voelt.

♡ De baby weegt nu ongeveer 206,260 gram en is ongeveer 20,2504 centimeter lang ♡

17 weken zwanger!

06 april 2019

Moeder:

Waarschijnlijk voel je je nu heerlijk, op een paar kleine zwangerschapkwaaltjes na. Nu is een goede tijd om eens na te denken over eventuele namen voor je kindje. Een leuke tip is om eens te kijken bij Geboortekaartjes.nl.

De baby:

Deze week is je baby volop zijn reflexen aan het testen. Hij is net een kleine acrobaat: hij duikelt in het rond, schopt, trapt en grijpt om zich heen. Maar op andere momenten kan hij ook gewoon rustig op zijn duimpje aan het zuigen zijn. Voor voedsel en zuurstof is je baby aangewezen op de placenta en navelstreng. De placenta haalt alle nodige stoffen uit jouw bloed en geeft die via de navelstreng aan de baby. Het hartje van de baby pompt het zuurstofrijke bloed door het lichaam. Het zuurstofarme bloed en de afvalstoffen gaan weer terug naar de placenta. Overigens heeft de baby een eigen bloedsomloop. Hij kan zelfs een eigen bloedsomloop, los van die van jou. De baby kan ook een andere bloedgroep hebben dan jij.

♡ De baby weegt nu ongeveer 156,273 gram en is ongeveer 18,2510 centimeter lang ♡

Joy haar eerste keer logeren bij Marloes en de gender reveal..

30 maart 2019

Gistermiddag ging Joy na haar slaapje mee met Marloes en de meiden om daar te logeren. Ze is er zo moeilijk kn dat we het graag eens oefenen zodat we met een gerust gevoel Joy kunnen wegbrengen als ik spontaan zou moeten bevallen. Thuis vond ik het maar gek, Joy is een kleine handenbinder en nu heb ik een film zitten kijken. Ondertussen vermaakte Joy zich prima en heeft geen traan gelaten. Ze heeft gegeten als een bootwerker en is zonder één traan gaan slapen tot vanmorgen. En daar maakte Papa en Mama zich zoveel zorgen om.. Wel kregen Mama en Papa een hele dikke knuffel toen ze thuis kwam, en wij waren blij dat we ons kleine Pukje weer bij ons hadden.

Vanmorgen vroeg terwijl iedereen dacht dat wij een echo hadden, gingen we naar de feestwinkel om een ballon te laten maken. Met blauwe kleine ballonnetjes en confetti er in. 

Toen we weer thuis waren en de viste er was (Opa en Oma, ome Hans en tante Debby, Marloes en de meisjes) was het tijd om de ballon door te prikken. Joy schrok er enorm van en iedereen was blij (dit zal met een meisje vast net zo geweest zijn..) 

Fynn is inmiddels ook blij, nu wil hij dat zijn broertje straks dezelfde zwembroek heeft als hem! ♡

16 weken zwanger!

30 maart 2019

Moeder: 

Let er nu op dat je goede schoenen draagt, platte schoenen of schoenen met een stevig klein hakje zijn het best. Omdat je gewrichten onder invloed van de hormonen soepeler worden, zijn ze ook kwetsbaarder en loop je de kans je enkels sneller te zwikken. Ook ga je hiermee lage rugpijn tegen.

Baby:

Je kindje groeit nu gemiddeld 2 cm per week en heeft de grootte van een tandenborstel. Rond deze periode zal de verloskundige aan de grootte van je baarmoeder kunnen voelen of je eventueel in verwachting bent van een tweeling. Als dit vermoeden bestaat zal er een echo woren gemaakt om zekerheid te verkrijgen. Over het lijfje van de baby zit een vettige substantie, ook wel vernix genaamd. Dat beschermt de huid tegen het langdurig verblijf in het vruchtwater. Aan het eind van de zwangerschap laat het vernix van zelf los, dan drijven er allemaal witte vlokjes in het vruchtwater. Word je kindje te vroeg geboren dan zit er ook nog witte restjes vernix op het lijfje, vooral bij de plooitjes.

♡ De baby weegt nu ongeveer 121,736 gram en is ongeveer 15,1737 centimeter lang ♡