Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

35 weken zwanger!

09 augustus 2019

Moeder:

Hopelijk heb je alles al klaar voor de komst van je kindje. Is het kamertje gereed? Zijn de kleertjes gewassen, en liggen de enveloppen voor de geboortekaartjes al klaar? Dit is echt een periode om de laatste dingetjes af te ronden zodat je je de laatste weken in alle rust kunt gaan voorbereiden op de bevalling. Misschien heb je inmiddels wel een heel ander beeld van hoe je wil gaan bevallen dan in het begin van je zwangerschap.

Baby:

De huid van je baby is nog steeds bedekt met huidsmeer. Huidsmeer ziet eruit als een glibberige witte crème. Het is echter wel een heel belangrijk crèmetje, want het beschermt je kindje tegen infecties.

♡ De baby weegt nu ongeveer 2519,576 gram en is ongeveer 43,5734 centimeter lang ♡

Controle verloskundige

02 augustus 2019

Na het hele gebeuren van vorige week moest ik vandaag weer op controle bij de verloskundige. Ik hou sinds ons tripje naar Londen enorm veel vocht vast maar verder doet onze kleine Pip het prima. Alleen.. hij ligt in stuit! Nu hoeft het nog niks te betekenen, hij kan nog draaien. Volgende week hebben we de 35 weken echo en als hij dan nog in stuit ligt kan de verloskundige een poging doen om hem te draaien. Maar laten we hopen da onze eigenwijze knul gewoon zelf even draait.

Mijn bloeddruk was prima, gewicht was ook nog steeds hetzelfde en het hartje was weer duidelijk te horen. Joy vindt het nog steeds niet heel leuk bij de verloskundige maar ze vermaakt zich wel in de buggy met wat eten en drinken. Voor het op is ben ik al klaar. ♡

34 weken zwanger!

02 augustus 2019

Moeder: 

Als de baby nu besluit te komen dan zul je in het ziekenhuis moeten bevallen, de longetjes zijn nog niet sterk genoeg om geheel op eigen kracht te werken. Je baby zal dus in de couveuse moeten.

Baby:

Je baby zal zich nu waarschijnlijk wat rustiger houden in je buik, af en toe zul je nog een been of arm zien uitpuilen maar verder is hij energie aan het opbouwen voor de grote onbekende reis.

♡ De baby weegt nu ongeveer 2268,368 gram en is ongeveer 42,5735 centimeter lang ♡

Wát een hitte(golf)!

26 juli 2019

Oh wat is het warm!

Al drie dagen is het zo rond de 38/40 graden en met mijn zwangere buik is dat niet heel erg lekker.. Joy snapt er niks van en het lukt haar maar moeilijk om in slaap te komen in de avond en in de ochtend is ze al vroeg wakker. Gek genoeg gaan de middagslaapjes wel enorm goed. Ze vindt het zwembad af en toe even leuk maar vooral de watertafels zijn favoriet.. Ze vindt ze zó leuk dat ik er gister nog eentje heb besteld die vandaag of morgen binnen komt. Hoe natter en viezer van het zand, hoe lekkerder ze het vindt. Al drie dagen heeft ze niet meer aan dan een luier, en de grote kinderen liggen de hele dag in het zwembad. We bewegen zo min mogelijk deze dagen..

En die kleine Pip beweegt ondertussen lekker, hij merkt gelukkig niks van de hitte! Weeën? Ontsluiting? Het leek er allemaal even op, maar een dag later plaste ik een niersteen uit van een centimeter! Au! Na een echo bleek ik verder schoon en deze steen was de boosdoener. Fijn, want er is nu dus geen reden om te denken aan het vroeggeboorte. En met een dagje Londen voor Mama en Fynn vind ik dit toch wel heel fijn. De reis zal wel pittig zijn, het lange lopen ook maar we gaan samen zo vreselijk genieten! En daarna ga ik gewoon heel erg uitrusten en genieten van de laatste loodjes. Nog drie weken werken en dan had ik zwangerschapsverlof, en daar ben ik wel heel erg aan toe! ♡

33 weken zwanger!

26 juli 2019

Moeder:

Het kan zijn dat je rond deze tijd indalingsweeën voelt. Je baby is aan het indalen in het bekken en de baarmoeder kan daarop reageren met extra samentrekkingen. Dit uit zich in de vorm van een harde buik of een trekkende pijn in de onderbuik. Wees gerust, dit hoort er allemaal bij en houdt niet in dat je bevalling is begonnen. Probeer nu wel te letten op je bekkenbodemspieren, het kan zijn dat je soms wat urine begint te verliezen. Dit komt omdat je bekkenbodemspieren aan het verslappen zijn door het gewicht van je kindje dat er op drukt. Probeer je spieren wat te trainen, want ze krijgen het straks tijdens de bevalling nog zwaar te verduren.

Baby:

Je kindje is bijna klaar voor de start. De niertjes werken, en de longetjes zijn bijna rijp. Heeft je kindje besloten om lekker rechtop te blijven zitten in je buik dan kan het zijn dat de verloskundige deze week gaat proberen het kindje te draaien. Een stuitligging maakt de bevalling moeilijker.

♡ De baby weegt nu ongeveer 2021,113 gram en is ongeveer 41,1267 centimeter lang ♡

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.