Dagboek

Aantal berichten: 108
Ga naar:   

Zó ziek..

13 januari 2019

Oh meisje, wat ben je ziek geweest..

Een week geleden was je al niet lekker en hoestte je heel erg. Maar dinsdagavond had je ineens binnen een uur 40.4 en bleef je maar huilen. Na een bezoekje aan de huisartsenpost waren we niet heel veel wijzer. Je oortjes waren rood en in je keeltje wilde ze niet kijken. En dit terwijl ik daar specifiek om vroeg omdat Bo pas een behoorlijke keelontsteking heeft gehad. De koorts vond ze niet erg, maar ik vond hem toch wel erg hoog zo.. De volgende dag maar naar onze eigen huisarts, die constateerde een keel- en oorontsteking die gelukkig al on hun retour waren. Oh meisje, je was zó zielig!

De avond erna werd je zo benauwd en was je zo zielig en zo ontroostbaar dat we wéér naar de huisarts gingen. Je hebt er ook een luchtweginfectie bij, hoe sneu. Je eet al dagen niet en drinkt kleine beetjes. Gelukkig drink je wel genoeg maar meer dan wat melk en limonade krijgen we er niet in. 

Gelukkig ben je nu aan de beterende hand, je eet weer een beetje en de koorts is weg. Het is zó fijn dat je je weer wat beter voelt. Je hebt nog wel heel veel last van snot overal en je hoest nog als een zeehond. We knuffelen je gewoon het hele weekend, je kan slapen wanneer en hoe lang je wil zonder dat we weg hoeven of Mama oppaskindjes heeft. Snel helemaal opknappen liefje! ♡

5 weken zwanger!

12 januari 2019

Moeder: 

Je misselijkheid kan deze week erger worden doordat je hormoonpeil stijgt. Onthoud: het heet ochtendmisselijkheid maar het kan op ieder moment van de dag toeslaan. Je borsten zijn gevoelig, voelen zwaar aan en de tepel kan iets donkerder gaan kleuren. Als je een kat hebt, laat het verschonen van de kattenbak dan over aan je partner, je loopt hiermee het risico om toxoplasmose op te lopen. Dit kan genetische afwijkingen veroorzaken. De meeste vrouwen die katten houden, zijn op vroege of late leeftijd al eens aan toxoplasmose blootgesteld, en dachten dat het om een griepje ging.

Je kunt je vanaf deze week aanmelden bij Moeders voor Moeders. Zij zamelen urine in. In de urine van zwangere vrouwen zit namelijk het vruchtbaarheids- hormoon HCG (humaan chorion gonadotrofine). Dit hormoon dient als grondstof voor een medicijn dat andere vrouwen helpt zwanger te worden. 

Baby: 

Dit is weer een drukke week voor je kindje. Je kindje is nu 5 mm groot. De vorm zou je het beste als een garnaaltje kunnen omschrijven. De ooromtrek en het middenoor worden deze week gevormd. Je placenta wordt dikker maar zal pas met een week of 12 de produktie van hormonen overnemen. Het hartje klopt nu wat steviger en de bloedsomloop is af. Deze week groeien er kleine uitstulpingen die later de armpjes en beentjes van je kindje vormen. Ook wordt er een begin gemaakt aan de lever, pancreas (alvleesklier) en longen en maag. Als er nu een echo wordt gemaakt, kun je al heel vaag een ruggegraatje zien.

♡ De baby weegt nu ongeveer 0,023 gram en is ongeveer 0,2255 centimeter lang ♡

Heel pril goed nieuws!

06 januari 2019

Oh Joy! Vanmorgen heel vroeg werd jij ineens wakker, Papa en Mama konden niet meer wachten en we deden in de vroege ochtend samen met jou een zwangerschapstest. Na twee keer een negatieve tets waren er nu al heel snel twee streepjes zichtbaar! Je snapte er niks van dat Papa en Mama zo blij waren en je maakte er een feestje van. En dat om vier uur in de ochtend!

Als alles goed mag gaan wordt jij zo begin september met anderhalf jaar grote zus. Wij mogen nog een laatste (ja, nu is het écht de laatste keer) keer genieten van een zwangerschap en een baby’tje. Gelukkig kunnen we het er met jou al over hebben, niemand (op Mama’s beste vriendin na) mag t voorlopig nog weten en jij kan het nog niet verder vertellen..

Oooh wat zijn Papa en Mama blij! We willen het het liefste van de daken schreeuwen! ♡

4 weken zwanger!

05 januari 2019

Moeder:

Als je in week 5 bent aangeland, zul je dit waarschijnlijk gapend lezen. Bij zere borsten kun je bij het slapen gaan een sportbh aandoen, dit verlicht enigszins. De symptomen zijn nog hetzelfde als vorige week, maar sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen vanwege de stijging van het aantal hormonen in je lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben, die zweven door de eerste periode van de zwangerschap zonder spugen en duizeligheid. Wees dus niet ongerust, je hoeft niet altijd wat te voelen. Het kan zijn dat alle symptomen opeens verdwijnen. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de verloskundige of huisarts.

Baby:

Je kindje heeft de grote van een rijstkorrel en heeft een soort staartje, er is een begin van het ruggenmerg en hersenen. Het hartje begint heel voorzichtig te kloppen deze week. Het eerste stadium in de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel is de vorming van een groef in de bovenste laag cellen aan het staarteinde van het embryo. De cellen bollen op en vormen de holle zenuwbuis. Het ene einde van die buis groeit uit tot de hersenen, het andere tot het ruggenmerg. Er ontstaan ook stukken weefsel die later de ruggengraat, de ribben en buikspieren zullen worden. Het is verbazend hoeveel er in zo'n korte tijd is ontwikkeld bij je kindje. Bij een vaginale echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en de stuit. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen, je baby is nu officieel een embryo! 

Gefeliciteerd! 

♡ De baby weegt nu ongeveer 0,002 gram en is ongeveer 0,1082 centimeter lang ♡

Daaag 2018.. Hallo 2019!

31 december 2018

En toen was het alweer 31 december en terwijl Mama dit schrijft staan je Papa, broer en zusjes buiten bij een vuurton met vuurwerk en buurtjes en tijger jij lekker naast me op de grond. Er wordt buiten al volop vuurwerk afgestoken maar je bent er niet van onder de indruk. De klappen lijken je niks te doen en het siervuurwerk kijk je even naar en dan wil je weer spelen. Nog geen echt kind van je vader dus..

Vandaag is het echt de laatste dag van 2018 en Mama denkt de hele dag al terug hoeveel er dit jaar gebeurd is. Natuurlijk onze vakanties naar Rhodos en naar Disneyland, onze geweldige trouwdag maar op nummer één staat natuurlijk jouw geboorte. Mama herinnert zich jouw geboorte nog als de dag van gisteren. 12 maart, de dag dat jij ons opnieuw Papa en Mama maakte. De dag dag Mama Papa zag huilen toen hij jou geboren zag worden, wat was dit een speciaal moment! 

In het begin had je het moeilijk met je reflux ne sliep je vooral op Papa’s buik. Als Mama jullie zo samen zag liggen dan werd ik opnieuw verliefd. Dit was zo’n mooi plaatje. De voedingen die Mama jou mocht geven, ik vond dit zulke fijne momentjes, jammer dat door jouw reflux Mama jou moest bijvoeden en Mama de voeding terugliep. Ondanks de flesjes heb je nog een tijdje bij Mama gedronken en wat mis ik die momentjes. 

Je mocht mee op vakantie, we verhuisden naar ons nieuwe huis waar je een prachtig kamertje kreeg en we trouwden met z’n zessen op het strand. Een bijzondere dag, zó mooi!

Je leerde omrollen en een tijdje later terugrollen. Al snel begon je met tijgeren, je kon zitten en sinds een weekje ga je ineens staan. Je eet als een bootwerker en je bent dol op water. Je broer en zussen zijn dol op jou en willen je de hele dag knuffelen en zoenen. Ook je Opa, Oma, Oom en Tante hebben jou direct in hun harten gesloten. Wat houden er toch veel mensen van jou!

Slapen is nog steeds niet je grootste hobby, je slaapt in de nacht meestal door en als je wakker wordt dan krijg je je speentje en slaap je verder. Overdag slaap je maar heel kort, vaak minder dan een uurtje. Na dat uurtje ben je dan weer zo vrolijk en speel je heerlijk op de grond. Je vind onze oppaskindjes hartstikke leuk en je zoekt ze echt op. Logan moet nog ietsje groter worden zodat hij samen met jou over de grond kan kruipen, de drie maanden dat hij jonger is is net nu niet zo leuk. Maar over een paar maanden gaan jullie samen op onderzoek uit. Mégan is ontzettend lief voor jou en geeft je steeds speelgoed en kusjes. 

En morgen is het 2019, het jaar waarin jij je eerste stapjes zal gaan zetten en je eerste verjaardag zal gaan vieren. Ook zal je komende zomer heerlijk in de tuin met water spelen, wat zal je genieten meisje. Maar blij nu nog maar heel even klein, voor je het weet ben je Mama's baby niet meer.. ♡