Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

37 weken zwanger!

23 augustus 2019

Moeder:

Als de weeën nu op gang komen en alles naar wens verloopt dan mag je nu waarschijnlijk gewoon thuis bevallen als je keuze daarop was gevallen. Sommige baby's vinden 38 weken zwangerschap gewoonweg genoeg.

Baby:

Je baby groeit nu nauwelijks meer, hij komt hoogstens nog 20-30 gram per dag aan. Dit kun je zien als een reserve voor na de bevalling. Niet ieder kindje wil direct aan de fles of borst en dat beetje reserve geeft hem de mogelijkheid om rustig aan zijn nieuwe omgeving te wennen.

♡ De baby weegt nu ongeveer 3104,674 gram en is ongeveer 47,5602 centimeter lang ♡

36 weken zwanger!

16 augustus 2019

Moeder:

Ga je koffer maar vast klaar zetten, over een paar weekjes heb je ineens een gezin. Als je van plan was om in het ziekenhuis te bevallen moet je de volgende dingetjes inpakken. Een lekker ruim t-shirt om in te bevallen, je mooiste pyjama voor in het kraambed, een badjas, pantoffels, voedingsbh als je borstvoeding wilt gaan geven, ondergoed, toiletspullen. Vergeet uiteraard niet om je fototoestel goed opgeladen mee te nemen en eventueel nog een reserve batterij. Ook handig is een lijstje met telefoonnummers van iedereen die je wil bellen. Je man zal niet de eerste zijn die ineens het telefoonnummer van zijn ouders niet meer weet door de spanning. Ook handig is om natuurlijk je mobieltje mee te nemen. En natuurlijk heel belangrijk......dat leuke lieve eerste pakje dat je je kindje zult aandoen.

Baby:

Je baby begint steeds minder te bewegen, de ruimte die hij nu heeft is dan ook heel beperkt. Het hoofdje ligt al diep in je bekken. Voel je echter helemaal geen bewegingen meer dan is het verstandig om even contact met je verloskundige op te nemen.

♡ De baby weegt nu ongeveer 2927,881 gram en is ongeveer 45,2091 centimeter lang ♡

Verlof!!

15 augustus 2019

Vandaag was ein-de-lijk mijn laatste werkdag!

Nadat ik nog anderhalve week twee extra kindjes heb opgevangen waarvan hun eigen gastouder op vakantie was, was ik wel toe aan mijn verlof! Eindelijk had ik ook mijn goedkeuring van het UWV, 16 weken lang vrij en doorbetaald worden! Bij Joy was dat zó anders, toen werkte ik tot de bevalling en begon ik weer toen Joy twee weken oud was. Ik ben zó blij dat er nu een nieuwe wet is, al was het even spannend met de aanvraag omdat ik overal net een beetje tussen viel. 

Vandaag had ik maar één kindje en telde ik letterlijk af tot 15:00 en toen zijn vader mij appte met de vraag of hij hem een uurtje later mocht halen was dat wel ene beetje een tegenvaller. Maar ook dat uurtje heb ik overleefd. Ik heb het maar mooi gedaan, werken tot 36 weken!

Nu is het tijd voor Bo Fynn Mae en Joy. Het is nog twee weken zomervakantie en ik wil nog een dagje zwembad, een dagje strand, een dagje speeltuin en een uitje naar de bios doen. En daarna mag onze Pip van mij best vanzelf komen, wat lijkt het me fijn als deze laatste keer de bevalling een keer niet ingeleid hoeft te worden! ♡

Toch nog een echo..

14 augustus 2019

Vanmorgen had ik weer een controle gepland staan bij de verloskundige. Het hartje was weer prima te horen, mijn gewicht was oké, mijn bloeddruk ietsje aan de hoge kant en mijn ijzer was meer dan goed. Maar.. ze dacht te voelen dat onze eigenwijs weer in stuit was gedraaid. Ik geloofde er eigenlijk al gelijk niets van, ik voel dat hij hele laag ligt en echt niet meer volledig draait. Maar.. bij twijfel willen ze het zeker weten dus het einde van de dag mocht ik fijn nog een echo laten maken.

Terwijl Oma met de kinderen naar de nieuwe speeltuin bij Snowworld ging, had ik een uurtje voor mezelf (wát een stilte!) en ging ik daarna samen met Papa naar de echo. Nou Pip, de mevrouw van de echo heeft al zoveel ervaring dat ze ama mijn buik voelde en meteen zeker wist dat jij goed lag. Dit werd erna met de echo nog even bevestigd, en ook dat jij al hele erg diep logt en Mama veel en gezond vruchtwater heeft. Binnen vijf minuten stonden we dus weer buiten, Papa opgelucht en Mama met een “ik zei het toch” gevoel. Snel naar Opa, Oma en je broer en zusjes. Wát een pech, nou moesten we wel bij Opa en Oma eten en hoefde Mama vandaag niet te koken. 

Op naar morgen, dan is Mama om 15:00 klaar met haar laatste werkdag en kunnen we nog twee weken genieten van de zomervakantie voordat iedereen weer naar school moet en er een klein broertje bij komt.. ♡

De laatste echo

09 augustus 2019

Ooooh kleine Pip, vandaag hebben we jou voor het laatst gezien op de echo. De volgende keer dat Papa en Mama jou zien zal je bij Mama op haar buik liggen. Zal je op je broer lijken? Op je zusjes?

Zodra we jou zagen zagen we dat jouw hoofdje beneden lag. Fijn! Je ligt niet meer in stuit, je bent zelf gedraaid en Papa en Mama zijn zó blij! Alles zag er goed uit en je bent gezond. Je liet nog even trots zien dat je écht een jongetje bent. Terwijl Papa en Mama bij de echo waren paste Oma bij ons thuis op je zusje (en de rest). We wilden Joy eigenlijk meenemen maar precies vandaag had ze koorts en zit ze onder de vlekjes. Koortsuitslag? Waterpokken? Het lijken blaasjes en het lijken er na haar badje meer te worden, maar dat kunnen we morgen pas echt zeggen. Nu maar hopend dat ze een beetje wil slapen. Dat is de laatste weken ook weer drama..

En Mama? Nog een week moet ik werken, en stiekem kijk ik enorm uit naar donderdag 15:00 wanneer mijn. verlof begint. Pas gister kreeg ik de definitieve toezegging van mijn zwangerschapsverlof. Bij Joy werkte ik door tot de bevalling en begon ik twee weken na de bevalling weer. Deze keer heb ik 16!!! weken betaald verlof! Ik heb er echt behoefte aan, de afgelopen 2,5 week heb ik nog twee extra kindjes opgevangen waarvan de eigen gastouder op vakantie is. Heel erg leuk maar best pittig. Nog drie (of twee als dinsdag een kindje niet komt opdagen zoals afgelopen dinsdag) dagen werken en dan ga ik elke dag genieten van het middagdutje van Joy. Alles in huis is klaar voor de bevalling, dus ik kan lekker op de bank series kijken, een boek lezen of gewoon lekker een dutje doen. Ik kijk er enorm naar uit. Want hoe graag ik ons Pipje ook wil ontmoeten, ik wil echt nog even genieten van het zwanger zijn! ♡

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.