Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

De bevalling.

30 augustus 2019

Nadat we vorige week een gesprek met de gynaecoloog hebben gehad mochten we ons gisteren melden op de verloskamers om een ballonnetje in te brengen om de bevalling rustig aan op de wekken. Maar we gingen zonder ballonnetje naar huis, met 3 centimeter ontsluiting was dat ballonnetje niet nodig en ik mocht vanmorgen terugkomen. Spannend!

Met maxi cosi en luiertas kwamen we vanmorgen aan in het ziekenhuis. Het bevallingsplan zou iets anders worden, maar er was een enorm lieve verloskundige (Eline) die ons aanhoorde en onze wensen aanhoorde. Zij wilde graag inleiden met pilletjes, ik absoluut niet. De afspraak was vliezen breken maar dit wilde zij niet gelijk omdat ze bang was dat de navelstreng naar buiten zou komen omdat deze erg lang was. Ik moest dus een half uurtje aan de weeënopwekkers (wát een feest!) en daarna werden mijn vliezen alsnog gebroken. Prima oplossing!

Rond negenen werden mijn vliezen gebroken en begonnen de weeën al snel te komen. Na de lange bevalling van Joy adviseerde de verloskundige op tijd een ruggenprik, bij Joy moest ik ook nog eens ruim een uur wachten en duurde alles écht te lang. Nu belde de OK dat ik al om tien uur mocht komen en zat die er zó in. Terug op de verloskamers rond half twaalf was mijn ontsluiting pas 4 centimeter, dat was best een beetje jammer. En net zoals bij de bevalling van Mae deed de ruggenprik niks. Dat zouden lange uren gaan worden dan..

Na een uurtje weeën en de Bold and the Beautiful kijken kwam de verloskundige terug, mijn ontsluiting was inmiddels 5 centimeter en ik zag een herhaling van Joy opkomen. Schouders eronder en weeën opvangen dan maar. Maar na nog geen half uur moest de verloskundige terugkomen en ja hoor, van 5 centimeter naar 10! Dat was ineens snel gegaan! Maar nu moest het echte werk nog beginnen..

De weeën verdwenen als sneeuw voor de zon en terwijl ik op mijn zij moest gaan liggen in de hoop dat ze terug zouden komen vond de baby het niet zo leuk meer. De opwekkers gingen weer op maximaal en terwijl ik de weeën eerst nog even moest wegpuffen mocht ik eindelijk gaan persen. En om 15:43 was hij daar eindelijk, helemaal onder de witte smeer, onze ♡Dex♡

Met een gewicht van 3406 gram en 49 centimeter is onze Dex een klein mannetje. Heel tevreden om zich heen kijkend op mijn borst en een kopie van zijn zusje Joy. De placenta kwam ook direct en na de controles van Dex, die allemaal prima waren, mocht ik lekker douchen en mochten we naar huis. 

Thuis zaten Opa en Oma met de trotse broer en zussen in een mooi versierde voortuin. Bo was vandaag zo zenuwachtig dat ze een appeltaart had gebakken om de tijd te doden. Zodra Joy Dex zag riep ze “Baby! Baby!” en wilde ze hem het liefst uit de maxi cosi pakken. Ze mocht hem op schoot samen met Papa en zat te glunderen. Tot Bo haar nieuwe broertje mocht vasthouden. Terwijl Bo moest huilen van blijdschap, moest Joy huilen dat ze hem niét meer mocht vasthouden. En terwijl ook Fynn en Mae hun broertje knuffelde bleef Joy om de baby roepen en huilen. Gelukkig mocht ze hem samen met Opa nog eens vasthouden. 

Wat een prachtig thuiskomen was dit, Dex is zo vreselijk welkom in ons gezin en iedereen houdt nu al vreselijk veel van hem! ♡

Dex!

30 augustus 2019

En hier is, na een snelle bevalling, Dex Elias Xavi!

Nu écht de laatste keer verloskundige!

28 augustus 2019

Zo fijn dat Fer vakantie heeft en we vanmorgen samen naar de verloskundige konden. Toen ik de verloskundige zag voelde ik direct een teleurstelling, eentje die ik nooit eerder had gezien.. Waarom? Dan gaat het vast wéér niet zoals ik hoop.. Maar liep dat even anders!

Ik vertelde over mijn ervaring met de gynaecoloog en hoe teleurgesteld ik was. En boos ook! We willen toch dat er wen gezond baby’tje wordt geboren binnenkort! Mijn bloeddruk was weer wat aan de hoge kant en de baby liet zich goed voelen. Ze bood me aan op te strippen (YES!) en nu ben ik er zeker van dat ik nooit goed gestript ben. Ik heb het nooit eerder gevoeld, maar dit deed zeer! Ze wilde wel stoppen als het pijn deed. Nee! Ga vooral door en doe me pijn! Dat begint er vanavond of vannacht misschien iets! Oh wat wil ik dat graag! Ze stripte me drie keer en ik had behoorlijk wat krampen en bloedverlies. Nu hopen dat het door gat zetten, en zo niet dan moeten we maar gewoon wachten op de inleiding. Maar heel snel ligt ons mannetje op mijn buik, en wat kijk ik naar dát moment uit! ♡

Naar de gynaecoloog..

27 augustus 2019

Vanmorgen kwam Oma al vroeg zodat wij naar de gynaecoloog konden zonder kinderen. Joy was blij zodra ze Oma zag en liet geen traan toen wij weg gingen. Is dat even fijn weggaan!

De verloskundige had al met de gynaecoloog gesproken en dezelfde afspraken gemaakt als bij Joy. Inleiden rond de 38 weken (bij Joy was ik 38.2) door vliezen breken en een infuus. Wel moest de gyn toen natuurlijk even voelen of mijn baarmoeder er wel aan toe was. Logisch!

Maar vandaag.. We hebben er vijf minuten binnen gezeten en zonder inwendig onderzoek, zonder bloeddruk meten (dit is bij mij juist zo belangrijk) en met de duidelijke opmerking dat ze het er niet mee eens is en niks doet stonden we zó weer buiten. Wát een teleurstelling! Ik had gehoopt op einde van de week, eventueel begin volgende week, en minimaal gestript te worden. Want stiekem hoop ik dan dat het strippen het vanzelf laat beginnen en ik één keertje uit mezelf beval. Maar helaas.. En dat ik het er niet mee eens was liet ik duidelijk merken! Fer vindt me dan zelfs onbeleefd maar ik zei duidelijk het hier niet mee eens te zijn en het gevoel had voor niks hier te zijn. Ook zei ik nu gelijk mijn verloskundige te bellen. 

Toen we de deur binnen liepen (het ziekenhuis is net aan 5 minuutjes rijden) ging mijn telefoon al. De gynaecoloog die ik bij Joy had die was het niet met haar eens en laat hem nou de leiding hebben. Ik word dus wel degelijk ingeleid, al wil ik hier nog niet opschrijven precies wanneer. Maar ik kon wel janken! Ik word tóch gehoord! Beetje jammer dat ik nu niet gestript ben maar ach, je kan niet alles hebben.. ♡

Laatste (??) controle verloskundige..

23 augustus 2019

Vanmorgen moest ik weer, zoals elke woensdagochtend, naar de verloskundige. Joy was gezellig mee maar nog steeds vindt ze het niet heel erg leuk. 

Zoals afgesproken mag ik volgende week dinsdag naar de gyn om te kijken wat we gaan doen en woensdag staat er weer een afspraak bij de verloskundige gepland. Maar gaat die nog door?? Ze wil me volgende week gelukkig wel strippen maar ik hoop eigenlijk stiekem dat ik dinsdag gewoon mag blijven als we bij de gynaecoloog zijn. Is ook voor mijn nesteldrang wel zo fijn, die blijft actief bezig.. ♡

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.