Dagboek

Aantal berichten: 108
Ga naar:   

Fotoshoot

22 januari 2018
Dit is Mama's vierde zwangerschap en nog nooit heb ik eerder een fotoshoot gehad. Dit stond deze keer wel hoog op mijn lijstje. Vanmorgen gingen Papa en Mama samen naar de studio om foto's te maken. Het duurde echt enorm lang, we hadden eigenlijk weinig inspraak waardoor er heel veel foto's niet onze smaak zijn.. 
En eerlijk gezegd vind ik het nou niet echt de mooiste foto's.. Van alle foto's zijn er een paar die ik mooi vind, en daar. En ik dan ook echt wel blij mee! Nu is het wachten tot je geboren bent kleine Puk, dan mag jij op de foto en dat worden vast de prachtigste foto's van allemaal! 



31 weken zwanger!

20 januari 2018
Moeder:
Hou je vocht vast? Soms zijn je voeten aan het eind van de dag zo opgezet dat je je schoenen niet meer past. Probeer regelmatig even te rusten maar blijf wel goed in beweging, dit helpt namelijk een vlotte doorbloeding. Blijven je enkels zo dik, neem dan contact op met je huisarts of verloskundige want je bloeddruk kan te hoog zijn.

Baby:
Je kindje gaat nu zo zoetjes aan de houding aannemen waarin het geboren gaat worden. De ruimte in je baarmoeder wordt steeds minder waardoor de "speelperiode" nu wel ten einde is.
 
♡ De baby weegt nu ongeveer 1534,335 gram en is ongeveer 39,1144 centimeter lang 

Controle gynaecoloog.

17 januari 2018
Vanmorgen moesten Papa en Mama naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. Dit was dezelfde die de bevalling van je zusje heeft begeleid en ik had er wel een goed gevoel bij. Er is afgesproken om met 38 weken terug te gaan en dan te kijken hoe Mama zich voelt en hoever de baarmoeder er voor is. Inleiden kan natuurlijk alleen als Mama's lichaam er al een beetje klaar voor is. Hij was het gelukkig met me eens dat ik de 40 weken niet voorbij mag lopen en als ik het een weekje eerder dan hij prettig vind dan vindt hij het ook prima. Fijn zo'n gynaecoloog die meedenkt!

Mijn urine is ook gechecked omdat ik zo'n pijn heb, en dat in combinatie met de bekkenpijn is zó niet fijn! Het is geen urineweginfectie, het zijn geen (beginnende) nierstenen thankGod en geen blaasontsteking. Het laatste daar dat ik eigenlijk op gehoopt.. Het was een verklaring voor de pijn, niks ernstigs en makkelijk op te lossen. Helaas.. Waarschijnlijk duwt ze gewoon enorm tegen de uitgang en is mijn baramoermond daardoor erg gevoelig geworden. Tsja, het is de vierde hè?

Lief Pukje, Mama geniet echt van die lieve schopjes in m'n buik, maar als je zo hard tegen de uitgang duwt of je even helemaal uitrekt dan doe je Mama echt wel pijn.. Zullen we dara een beetje mee stoppen?
Je bent nu bijna 40 centimeter endie ruimte heb je gewoon niet lieverd.. Nog een weekje of 8 à 9 en dan mag je gewoon lekker bij Papa en Mama kroelen en zoveel rekken en strekken als je wil. Wij kunnen niet wachten om je te knuffelen, hele veel kusjes te geven en we zijn reuze nieuwschierig hoe je eruit gaat zien 

Fotoshoot..

16 januari 2018
Vandaag heeft Mama's vriendin foto's gemaakt van Mama's buik. Mama had op internet allemaal foto's van zwangere buiken gezien en foto's in een melkbad vond ik zó mooi. Dus bloemen en melk gekocht, kindjes allemaal aan de chippies en wij de badkamer in. Ons bad is er helemaal niet voor geschikt, veel te klein en geen loopruimte er omheen maar we hebben wat foto's kunnen maken. 
Je zusjes vonden het ook leuk dus die mochten ook nog even op de foto. Jij vond het een mooi moment om letterlijk eens dwars te gaan liggen, je lag helemaal aan één kan van Mama's buik en heel me buik lag scheef in het water. Ondanks dat hebben we wat mooie foto's en zijn we een leuke ervaring rijker 

Weer even een update..

13 januari 2018
Vandaag zit jij alweer 30 weken in Mama's buik Pukkie! 
Dit is weer een mijlpaal dat ik de weken achter de rug heb dat jij absoluut niet geboren mag worden. Nu is het ook nog wel veel te vroeg maar als je nu zou willen komen dan is er een grote kans dat je gezond ter wereld komt. Een hele geruststelling voor Mama! 
Je laat je ook erg graag voelen he? 's Nachts wordt Mama wakker van je getrappel en gedraai en ook overdag laat jij je continu voelen. Je draait nog helemaal rond in mijn buik, binnenkort zal je dat niet meer kunnen hoor kleintje, dan lig je klem. 

Afgelopen week zijn Mama en Oma lekker gaan shoppen. Eigenlijk heb je al genoeg maar bij de Zara, de Mango, de Hudson Bay en de Bijenkorf konden we niet met lege handen naar buiten lopen. Leuk hoor, shoppen in de sale. Uiteraard kwamen we ook met wat leuke dingen thuis voor je broertje en zusjes, die worden niet overgeslagen. Papa en Mama hebben ook al een goud armbandje voor je gekocht, deze gaat in de tas die meegaat naar het ziekenhuis, dan kan je hem daar gelijk om. 
Als Mama hieraan denkt dan kan ik niet wachten om je te zien, te voelen en te ruiken. Papa jou te zien vasthouden en kussen. Maar ik wil eigenlijk mijn dikke buik ook nog niet missen. Hoe lomp ik af en toe ook ben met mijn buik en hoeveel last ik ook heb van mijn bekken. Het is de laatste keer met een dikke buik en als ik op de bank lig, tegen je praat en jij schopt om je heen is dat zo vreselijk mooi!