Dagboek

Aantal berichten: 131
Ga naar:   

Acht weken oud!

07 mei 2018
Vandaag is onze Joy alweer 8 weken oud. Waarom gaat het zo snel? Ze is echt geen newborn meer maar een echt baby'tje nu. Haar derde en laatste behandeling bij de osteopaat zit erop. Joy poepte hem nog even onder, goed afscheid! 

De ene dag gaat het geweldig! Dan slaapt ze tot een uurtje of tien en doe ze in de middag een lekker dutje. Tussendoor is ze vrolijk rond aan het kijken en krijgen we lach na lach. Maar helaas heeft ze ook slechte dagen, dagen waarop ze bijna tot niets slaapt, niet verder dan een centimeter van ons verwijderd wil zijn en veel huilt. Dat breekt nog steeds ons hart. Steeds als het heel goed lijkt te gaan heeft ze uit het niks weer een slechte dag. We merken aan Joy dat ze een meisje van regelmaat is en als het anders gaat dat ze al van slag is. In de ochtend na haar eerste voeding slaapt ze door tot meestal na tienen. Vaak kan ze even thuis blijven als naar school moet, dan is Bo nog thuis. Moet ze mee dan moet ik haar wakker maken en is ze van slag. Op dagen dat ik niet weg hoef slaapt ze om een uurtje of twaalf weer tot ik weer naar school moet. Dit is echt een fijn ritme die ze zichzelf heeft aangeleerd. Rond half negen krijgt ze haar laatste fles en slaapt dan tot gemiddeld half zeven voor een voeding en schone luier. Een afspraak bij een tandarts/ortho/osteopaat kan haar helemaal uur haar ritme krijgen. 

Gelukkig gaat ze haar lachjes meer laten zien, ze reageert ook steeds meer op haar broer en zussen. Ik denk dat Joy een meisje is wat groot wil zijn. Dingen wil kunnen en dingen wil zien. Helaas Joy, Mama wil dat je nog héél lang baby blijft! 

Veel te lang geleden.. sorry Joy!

03 mei 2018
Joy is pas zeven weken oud en ik verslons de site nu al.. Sorry lieve Joy!
Inmiddels heeft Joy jaar tweede behandeling gehad bij de osteopaat, ik heb er altijd ene betere sceptisch tegenover gestaan maar ik zat met open mond te kijken. De osteopaat pakte haar op en meteen kreeg hij een lach van oor tot oor. Tijdens de behandeling viel ze direct in slaap en elke tien minuutjes gingen haar oogjes open, keek ze hem heel verliefd aan, zuchtte en lachte tegen hem en sliep weer verder. Hoe dan?
Nou is het een mooie vent en heeft onze Joy waarschijnlijk een hele goede smaak wat mannen betreft, maar na de behandeling is ze ook zichtbaar rustiger. De pijn lijkt stukken minder en niet meer continue aanwezig. En de nachten gaan ineens perfect! Ze slaapt de hele nacht meestal door, en als ze haar avondfles niet krijgt komt ze 's nachts voor een voeding en gaat erna (meestal) weer slapen. 
Overdag slaapt ze niet in hara bedje en is ze het liefst de hele dag bij Mama. Papa is ook goed maar als ze te lang bij Papa ligt wil ze echt haar Mama weer. 

Ze kan nu ook echt lachen, zelfs met geluid! Oh, wat smelten we dan.. Zo'n schattig lachje van oor tot oor, het is zo geweldig om te zien na al die tranen. Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd dat de reflux de enige reden van haar huilen is, ik denk dat dit gewoon een meisje met heel veel pit is en heel graag bij Mama is. En zolang ze in de nacht slaapt geef ik er overdag zo veel mogelijk aan toe. Ik draag haar af en toe in de draagdoek, niet te veel omdat ik niet wil dat ze niks anders meer wil, maar ze vindt het wel heel erg fijn en ik heb dan even mijn handen vrij. 

Ze is ook al uit logeren geweest. We hadden kaartjes voor de Efteling en met Joy daarheen gaan leek ons geen succes. Rekening meten houden met slaapjes en voedingen terwijl ze de hele dag in de wagen moet liggen en er totaal niks aan heeft. En een Oma die bijna op vakantie gaat en dol is op babyknuffelen. 
Joy is naar Opa en Oma geweest en heeft het er heerlijk gehad. Er werd geknuffeld, gewandeld, gebadderd en Oma heeft uiteraard met haar kleindochter gepronkt. Geef haar eens ongelijk?! En wij hadden met de broer en zussen een heerlijke dag met ritjes in de Baron (Wat een knapperds!!!), de Python, de Vogelrok, de Droomvlucht en.. en.. nog veel meer!

En.. loedermoeder dat ik ben.. Joy heeft oorbelletjes. Het staat haar echt zo enorm schattig! 

En nu gan we aftellen tot onze vakantie, nog twee weken en dan vliegen we naar het (hopelijk) zonnige Rhodos. Over de vliegreis maak ik me geen zorgen, ze mag (moet) immers de hele weg op schoot en laat dat nou haar grootste hobby zijn. Bij het hotel lijkt het me lastiger met haar, ze wil niet even zelf liggen in de wagen en slaapt ook bijna niet overdag. Ach, wij wilden heel graag nog een kindje en Joy laat ons dat duidelijk weten. En we zijn allemaal stapeldol op het kleine meisje! 

Eindelijk duidelijkheid.

16 april 2018
Na een weekend waar Joy eerst vrijdagavond en zaterdagochtend enorm veel huilde, maar zondag enorm veel sliep en heel ontspannen was, mocht ik vandaag met ons meisje naar de osteopaat. Toen ik binnen kwam met haar had ik gelijk een fijn en warm gevoel. Hij legde het wat uit en wilde Joy gelijk onderzoeken. Wat me direct opviel was dat hij zo enorm lief voor haar was. Haar hoofdje was goed, en gelijk viel het hem op hoe ze ademde en continu maar aan het slikken was. En wat ik al een beetje dacht, verborgen reflux. Hij behandelde haar direct maar waar de meeste baby's na een kwartiertje wel slapen, bleef Joy wakker en huilen. Je zag haar steeds pijn hebben, en wat is het als Mama moeilijk om haar zo verdrietig te zien maar haar niet te mogen knuffelen. 

Na ruim een half uur was het genoeg voor het meisje. Ze was uitgeput en viel in de maxicosi in slaap. De osteopaat vond dat de behandeling niet voldoende is en wil dat Joy er medicijnen bij neemt. Dat moest de huisarts voorschrijven en ondanks dat we gelijk mochten komen wilde ze het me in eerste instantie niet geven. Zij was van mening dat Joy een blakende, gezonde en tevreden baby was. Nee! Ze is een onrustige, slapende uitgeputte baby! Na overleg met de kinderarts konden we het gelukkig wél ophalen en gaan we het vanavond geven. Ook worden alle voedingen ingedikt met Johannes broodpitmeel. 

Wát een intensieve dag! Voor Joy én voor mij! Wat verlangen we naar wat rust en wat hopen we die te krijgen. Ik zou Joy zou graag ontspannen zien, zonder steeds te moeten huilen van de pijn. Haar bedje en kinderwagen leggen we wat schuin, in de box ligt het voedingskussen en na een voeding mag ze niet plat liggen. We zullen er aan moeten wennen, er mee om moeten leren gaan maar alles voor ons meisje! 
De fles ging er in zonder problemen in en hopelijk straks de medicijnen ook. Het zal een weekje duren voor we echt verandering gaan merken, ik kan niet wachten. Ik weet dat er een heel vrolijk meisje in Joy zit die ze ons af en toe gelukkig al laat zien, hopelijk gaan we die steeds vaker zien 

Een maand oud

12 april 2018
Ons meisje is alweer een maand oud. Wat is het enorm snel gegaan allemaal! 
We genieten volop van ons meisje maar het is een meisje die nogal wat aandacht nodig heeft. Ze heeft heel erg last van krampjes en dat is zo zielig om te zien. De nachten gaan over het algemeen heel goed, ze komt dan één keer voor een voeding en wordt zo tussen zes en zeven wakker. Maar er zijn ook nachten bij dat ze heel veel huilt van de krampjes (?) en dan is ze ontroostbaar. 
Ik heb inmiddels een afspraak staan met een osteopaat, ik vind het zó enorm zielig voor haar. Ze overstrekt zich dan helemaal en gilt het uit, dan kan je haar echt niet laten huilen.. 
Misschien is het een allergie of heeft ze pijn? We kunnen niet doorgaan zo, ze kan niet alleen maar op onze buik slapen. 

Ze huilt uiteraard niet de hele dag. Ze is nu al dol op gezelligheid en zit graag op schoot rond te kijken. Bo is zo dol op haar en magwel eens even oppassen als ik Fynn en Mae snel naar school breng. Ze verschoont haar graag en kleedt haar aan. Zo'n lieve zorgzame zus is ze. Fynn heeft haar ook heel veel en graag op schoot, Mae iets minder maar die vindt het vooral heel leuk als Joy op de grond ligt en dan speelt ze met haar. Zo zijn ze alle drie met haar bezig, heel leuk. Joy is echt een verrijking voor ons gezinnetje!
Ze begint nu ook met lachen, nog niet heel erg bewust altijd maar ze maakt echt contact met ons en dan zie je haar zo intens genieten. Ze wil heel graag bij ons zijn en geknuffeld worden, en gelukkig zijn er heel veel mensen die graag met haar knuffelen! 

Twee weken oud alweer.

26 maart 2018
Lieve kleine Joy. Alweer twee weken bij ons terwijl ik ook 40 weken en 2 dagen zwanger had kunnen zijn, wat een raar idee! Ons meisje doet het echt enorm goed. Maar de borstvoeding.. Ik wil zó enorm graag!
De afgelopen twee dagen heb ik haar niet aangelegd en alleen gekolfd. Om te kijken hoeveel ik nou heb, of ik genoeg heb. Ze drinkt mijn melk uit een flesje en gisteravond heeft ze voor het eerst een flesje nutrilon gehad. Het is nu de bedoeling dat ze overdag mijn melk drinkt en (tijdelijk) 's nachts een flesje nutrilon. Ik heb het er best moeilijk mee, ik wilde haar alleen mijn melk geven! Ik ben nu om de anderhalf á twee uur aan het kolven en nog heb ik niet genoeg om haar in de nacht ook te geven. Daar wordt ik verdrietig van..
Vandaag of morgen wil ik weer beginnen met aanleggen, ik geef natuurlijk geen mamamelk om alleen te kolven, ik wil dat ze heerlijk bij mij kan drinken wamt dat mis ik echt enorm.

Maar genoeg geklaagd. Joy doet het goed. Ze slaapt van half elf in de avond tot ongeveer zeven uur in de ochtend en komt dan één keer rond drieën voor een voeding. De ideale baby eigenlijk. Ze slaapt overdag iets minder goed nog, maar er zijn ook eigenlijk alleen maar drukke dagen geweest. Kraamvisite die haar vast wil houden terwijl ze dan juist in haar bedje had kunnen slapen. Nu Papa weer werkt en de broer en zussen op school zitten gaan we mooi ritme opbouwen. In de ochtend lekker wandelen naar school, dan valt ze lekker in slaap en kan ze lekker blijven liggen tot de volgende voeding. Na lekker knuffelen en even in de box of wat kan ze dan even lekker naar bedje. Ik wil dat ze elke dag even lekker in bedje slaapt.

Iedereen geniet intens van haar. Ze kan zo heerlijk in je nek kruipen. Ook kan ze heel goed rond kijken als ze wakker is, klein knap grietje. Bo is zo handig met haar al, ze pakt haar op en krijgt haar rustig. Fynn wort er helemala rustig van als Joy bij hem ligt en Mae vindt het vooral leuk om naast haar te zitten en met haar te spelen. En als ik mijn lieve man met zijn dochter zie, dan smelt ik. Ik geniet hier zó intens van! Ik heb dat onbewust toch gemist altijd en het doet me enorm goed. 
We zijn zó compleet nu, het is waanzinnig genieten hier in huize HoeneveldPfaff!