Dagboek

Aantal berichten: 108
Ga naar:   

...Memories...

31 december 2019


 

14 weken zwanger!

15 maart 2019

..

Hieperdepiep.. Hoeraaaaa!

12 maart 2019

Vandaag ben je dan écht jarig en wat was het een heerlijke dag! Het was nog even spannend, vannacht kreeg je koorts en was je hele verdrietig. Gelukkig viel je weer in slaap en werd je vanmorgen vrolijk en zonder koorts wakker. Gelukkig maar!

Eerst je cadeautjes. Een door Mama gepimpt keukentje, een boek van Woezel en Pip, een serviesje en een knuffel aap van Fynn. Je bent al tijden dol op zijn Aap Anne en vandaag mocht jij deze hebben van Fynn, wat was je blij!

Nadat Papa en Mama je broer en zus naar school hadden gebracht gingen we naar het zwembad. Alle aandacht voor jou op je verjaardag, je hebt heerlijk gespetterd en gezwommen en bijna twee uur later was je zo moe. Onderweg naar de MacDonalds konden we je niet meer wakker houden. Je was ook zo moe hè meisje? Thuis kreeg je je eerste Happymeal je gelijk was je weer wakker. Je vond het heerlijk en alle patatjes waren zó op. Je leek name dutje in de auto eventjes niet te willen slapen maar gelukkig viel je in slaap en heb je nog even lekker geslapen. Vanavond heeft Mama speciaal voor jou pannenkoeken gebakken. Zaterdag vieren we jouw verjaardag heel klein. Je houdt niet van drukte dus we hebben maar weinig mensen uitgenodigd. 

Hopelijk heb je zaterdag net zo’n leuke dag als vandaag, Mama houdt van jou kleine dreumes! ♡

Laatste dagje..

11 maart 2019

Lief klein mooi meisje van Mama. Vandaag is het 11 maart en dat betekent dat jij morgen alweer één jaar wordt. Een jaar geleden was Mama stikzenuwachtig, wetende dat jij morgen geboren zou worden en tegelijkertijd enorm nieuwsgierig naar jou. 

Het afgelopen jaar ben jij veranderd van een heel klein baby’tje die wijs op Mama’s buik lag en me met grote ogen aankeek. Een kuiltje in je wang en met je blauwe oogjes keek je wijs de wereld in. Deze blauwe oogjes hebben iedereen om dat kleine vingertje van je gewonden. Niet alleen Papa en Mama zijn dol op jou, maar ook je zussen en broer vliegen voor jou. Als je wakker bent willen ze je uit bed halen, na het eten willen ze je uit je stoel halen en ze willen je de hele dag knuffelen en met je spelen. 

Je bent lief, leuk maar ook ondeugend en je kan ook heel lelijk doen als je iets net wil. Als iemand jou speelgoed afpakt dan kan jij heel goed knijpen, oh oh wat een meisje ben je toch. Je bent dol op je knuffel Puk en je speentje. Je speelt graag met houten blokjes en met speelgoed waar geluid uit komt. Je bentwild van Woezel en Pip en je kan al heel goed staan en lopen aan een handje. Je doet ook graag dingen waarvan je weet dat het niet mag. Je wilt de kaarsen van tafel pakken of de dvd-speler aanzetten. En als Mama jou ziet dan kruip je snel en hard lachend weg. Boef!

Slapen is nog steedsniet je hobby maar sinds we je in een heel vast ritme hebben gaat dat een stuk beter. Hoe vroeg je ook wakker wordt in de ochtend, je mag pas om elf uur weer gaan slapen. De laatste tijd slaap je dan echt wel minimaal twee uur en voor kwart over zes mag je in de avond ook niet naar bed. Je slaapt dan lekker snel en slaapt vaak tot ongeveer half acht. 

En toen was je bijna één.. Op naar je tweede jaar, waar je ook grote zus gaat worden. Waar je lekker gaat lopen en vast nóg leuker maar ook nóg eigenwijzer gaat worden! Lieve Joy. Tot de maan en terug! ♡

13 weken zwanger!

08 maart 2019

Moeder: 

De hormonale veranderingen in je lichaam worden zichtbaar, meestal veranderd je huid. Je krijgt misschien een donkere streep van je navel tot je schaambeen. De tepelhof (het donkere deel van je tepel) wordt ook donkerder en groter. Je baarmoeder heeft nu ongeveer de grootte van een grapefruit. Je kan als je bloot voor de spiegel staat waarschijnlijk al een welving zien. Ook als je op je buik gaat liggen voel je weerstand. 

Baby: 

De zwemvliesjes zijn verdwenen en de baby kan de vingertjes nu los van elkaar bewegen. Hij kan er zelfs op duimen. Je kindje produceert nu urine en plast in het vruchtwater. Ook oefent je kindje met "ademen", het ademt nu vruchtwater. Vruchtwater is een geweldige substantie, het vernieuwt zichzelf iedere 3 uur. We weten dat het voor een groot deel bestaat uit urine van je kindje en wat het andere deel is weet niemand zeker. Ook de moderne geneeskunde heeft nog niet overal een antwoord op.

♡ De baby weegt nu ongeveer 32,498 gram en is ongeveer 7,5833 centimeter lang ♡