Dagboek

Aantal berichten: 131
Ga naar:   

...Memories...

31 december 2019


 

BAL!

Gisteren

De hele dag, de hele dag zegt ze niks anders dan “Bal!” 

Ze is dol op haar bal en speelt er het liefst de hele dag mee. Als we buiten kindjes met een bal zien gaat ze helemaal uit haar dak en wil ze mee spelen. ♡

24 weken zwanger!

24 mei 2019

Moeder:

Voelde je eerst nog zachte bewegingen, je kindje heeft nu ontdekt dat stompen, woelen en schoppen ook heel leuk is om te doen. Je man kan nu met een wc-rolletje op de buik de hartslag van jullie kindje horen. Plaats het rolletje ca. 10 cm onder de navel en verschuif het tot je het hartje hoort. Waarschijnlijk heb je al wel eens last gehad van een hard gespannen gevoel in je buik. Dit heet een harde buik. Je baarmoeder trekt zich onwillekeurig samen waardoor je buik vervelend gespannen, maar niet pijnlijk aanvoelt. Het verschil tussen een harde buik en een wee is dat een wee wel pijnlijk is. Harde buiken zijn niet erg, maar als je er meerdere in een uur hebt, dan is het wel een teken van je lijf dat je het rustiger aan moet doen.

Baby:

Je kindje heeft het heel erg naar zijn zin in zijn kleine beschermde omgeving. Het maakt koprollen door het vruchtwater dat het een lieve lust is. Hij groeit nu iets minder vlug, maar wordt wel al wat dikker. Je baby is nu zo groot dat hij niet meer losjes in het vruchtwater zweeft. Hij kan nog wel alle kanten op en zal voortdurend van boven naar beneden en van links naar rechts draaien.

♡ De baby weegt nu ongeveer 564,698 gram en is ongeveer 32,0261 centimeter lang ♡

Stapjes..

19 mei 2019

voordat Joy ziek was deed ze aardig wat losse stapjes. Ze had er lol in en het ging steeds beter. Toen werd ze ziek, heel ziek, en deed ze helemaal niks. Maar ook nu ze zich alweer een weekje beter voelt, is het stappen helemaal over. Zodra je haar op haar voetjes zet dan laat ze zich zakken. Of ze gaat gewoon heel hard huilen. Ze wil écht niet. En nu het eindelijk mooi weer wordt zou het voor haarzelf zo fijn zijn. Ze vindt kruipen in de tuin helemaal niks en lopend kan ze veel leuker spelen lijkt me.

Maar ondanks dat ze niet loopt doet ze alles. Ze klimt overal op, staat op de zandbak en op haar loopauto, klimt in het traphekje maar lopen hó maar.. Het is gewoon een eigenwijze dame onze Joy! ♡

23 weken zwanger!

17 mei 2019

Moeder:

Het gebruik van teveel zout kan een hoge bloeddruk veroorzaken, je lichaam houdt dan teveel vocht vast en dat merk je aan opgezwollen enkels en voeten. In deze periode heb je gemiddeld 3-4 glazen melk per dag nodig. Hou je niet van melk, dan kun je ook yoghurt, kwark of biogarde drinken. Je baarmoeder is nu zo groot dat hij boven je navel uitkomt.

Baby:

Je baby is nog heel dun, maar wel al flink gegroeid. Hoewel zijn voornaamste organen al voldoende ontwikkeld zijn, zijn zijn longen nog onvoldoende rijp om je baby te laten overleven buiten de baarmoeder. Wel is zijn gehoor nu volledig ontwikkeld en hij begint op geluiden te reageren. Als je ruzie met je partner hebt, kan dit je kindje onrustig maken. Wat je baby hoort, kun je vergelijken met onder water zwemmen. Er dringen wel veel geluiden door, maar alles klinkt gedempt.

♡ De baby weegt nu ongeveer 503,154 gram en is ongeveer 30,5789 centimeter lang ♡