Dagboek

Aantal berichten: 92
Ga naar:   

...Memories...

31 december 2019


 

Mama ziek..

29 januari 2019

Nadat jij zo ziek bent geweest was ineens Mama aan de beurt. En Mama is echt nooit ziek! Nu is Mama zelfs zó ziek (waarschijnlijk vanwege een ontstoken kies die vorige week is getrokken) dat Papa niet is gaan werken om voor jou te kunnen zorgen. 

Mama hield geen druppel vocht en geen hap eten binnen. Hele hoge koorts en Papa heeft haar gedwongen om naar de huisarts te gaan. Een opname zat er heel dichtbij maar gelukkig sloeg de medicijnen tegen het overgeven snel aan en knapte Mama heel langzaam op. Het is nu een week aan de gang en Mama is er kog lang niet, ze heeft zich zelfs ziek gemeld voor het eerst in jaren(!!), maar heel langzaam is er verbetering. 

En nu is het tijd voor zomer, mooi weer en heel veel vitamines zodat er niemand meer ziek is! ♡

7 weken zwanger!

26 januari 2019

Moeder:

Ga alvast op zoek naar een verloskundige, alhoewel de eerste afspraak pas tussen de 10-12 weken zal zijn. Bij het eerste bezoek zul je een aantal onderzoekjes ondergaan.

Urineonderzoek (proteïne, hCG, enz.)

Bloeddruk

Gewicht

Grootte van je baarmoeder

Bloed

Familiegeschiedenis

Vraag bij je vader, moeder of broer/zus welke complicaties met betrekking tot de zwangerschap in de familie voorkomen. Vraag ook na welke ziekten die van invloed zijn op de zwangerschap in de familie voorkomen. Je verloskundige of gynaecoloog zal hier naar vragen. Maak ook alvast een lijstje met vragen voor je verloskundige

 

Baby: 

Je baby is nu 2 cm groot. De inwendige organen van de baby zijn nu helemaal gevormd en zullen de komende weken alleen maar groter groeien. Het maagje produceert maagsappen en de lever maakt bloedcellen aan. De achterzijde van de hersenen is al goed zichtbaar. De hersentjes beginnen te functioneren. Verder worden deze week worden de geslachtsorganen gevormd, de jongens krijgen testikels en de meisjes eierstokken. Ook gaat het kindje nu spontaan bewegen, ook al voel je dit nog lang niet. Ook wordt er deze week hard gewerkt aan beenderen en gewrichten. Piepkleine vingerkootjes.....bijna klaar om te tellen! Het is leuk om te weten dat je baby nu nog heel kleine zwemvliesjes heeft, wat de vergelijking met een kikkervisje (spermacel) goed laat zien. Het hartje klopt stevig met een duidelijk ritme. Op een echo is dit goed te zien. Het is met een doptone helaas nog niet te horen.

♡ De baby weegt nu ongeveer 0,176 gram en is ongeveer 1,0647 centimeter lang ♡

Zó ziek..

13 januari 2019

Oh meisje, wat ben je ziek geweest..

Een week geleden was je al niet lekker en hoestte je heel erg. Maar dinsdagavond had je ineens binnen een uur 40.4 en bleef je maar huilen. Na een bezoekje aan de huisartsenpost waren we niet heel veel wijzer. Je oortjes waren rood en in je keeltje wilde ze niet kijken. En dit terwijl ik daar specifiek om vroeg omdat Bo pas een behoorlijke keelontsteking heeft gehad. De koorts vond ze niet erg, maar ik vond hem toch wel erg hoog zo.. De volgende dag maar naar onze eigen huisarts, die constateerde een keel- en oorontsteking die gelukkig al on hun retour waren. Oh meisje, je was zó zielig!

De avond erna werd je zo benauwd en was je zo zielig en zo ontroostbaar dat we wéér naar de huisarts gingen. Je hebt er ook een luchtweginfectie bij, hoe sneu. Je eet al dagen niet en drinkt kleine beetjes. Gelukkig drink je wel genoeg maar meer dan wat melk en limonade krijgen we er niet in. 

Gelukkig ben je nu aan de beterende hand, je eet weer een beetje en de koorts is weg. Het is zó fijn dat je je weer wat beter voelt. Je hebt nog wel heel veel last van snot overal en je hoest nog als een zeehond. We knuffelen je gewoon het hele weekend, je kan slapen wanneer en hoe lang je wil zonder dat we weg hoeven of Mama oppaskindjes heeft. Snel helemaal opknappen liefje! ♡

Daaag 2018.. Hallo 2019!

31 december 2018

En toen was het alweer 31 december en terwijl Mama dit schrijft staan je Papa, broer en zusjes buiten bij een vuurton met vuurwerk en buurtjes en tijger jij lekker naast me op de grond. Er wordt buiten al volop vuurwerk afgestoken maar je bent er niet van onder de indruk. De klappen lijken je niks te doen en het siervuurwerk kijk je even naar en dan wil je weer spelen. Nog geen echt kind van je vader dus..

Vandaag is het echt de laatste dag van 2018 en Mama denkt de hele dag al terug hoeveel er dit jaar gebeurd is. Natuurlijk onze vakanties naar Rhodos en naar Disneyland, onze geweldige trouwdag maar op nummer één staat natuurlijk jouw geboorte. Mama herinnert zich jouw geboorte nog als de dag van gisteren. 12 maart, de dag dat jij ons opnieuw Papa en Mama maakte. De dag dag Mama Papa zag huilen toen hij jou geboren zag worden, wat was dit een speciaal moment! 

In het begin had je het moeilijk met je reflux ne sliep je vooral op Papa’s buik. Als Mama jullie zo samen zag liggen dan werd ik opnieuw verliefd. Dit was zo’n mooi plaatje. De voedingen die Mama jou mocht geven, ik vond dit zulke fijne momentjes, jammer dat door jouw reflux Mama jou moest bijvoeden en Mama de voeding terugliep. Ondanks de flesjes heb je nog een tijdje bij Mama gedronken en wat mis ik die momentjes. 

Je mocht mee op vakantie, we verhuisden naar ons nieuwe huis waar je een prachtig kamertje kreeg en we trouwden met z’n zessen op het strand. Een bijzondere dag, zó mooi!

Je leerde omrollen en een tijdje later terugrollen. Al snel begon je met tijgeren, je kon zitten en sinds een weekje ga je ineens staan. Je eet als een bootwerker en je bent dol op water. Je broer en zussen zijn dol op jou en willen je de hele dag knuffelen en zoenen. Ook je Opa, Oma, Oom en Tante hebben jou direct in hun harten gesloten. Wat houden er toch veel mensen van jou!

Slapen is nog steeds niet je grootste hobby, je slaapt in de nacht meestal door en als je wakker wordt dan krijg je je speentje en slaap je verder. Overdag slaap je maar heel kort, vaak minder dan een uurtje. Na dat uurtje ben je dan weer zo vrolijk en speel je heerlijk op de grond. Je vind onze oppaskindjes hartstikke leuk en je zoekt ze echt op. Logan moet nog ietsje groter worden zodat hij samen met jou over de grond kan kruipen, de drie maanden dat hij jonger is is net nu niet zo leuk. Maar over een paar maanden gaan jullie samen op onderzoek uit. Mégan is ontzettend lief voor jou en geeft je steeds speelgoed en kusjes. 

En morgen is het 2019, het jaar waarin jij je eerste stapjes zal gaan zetten en je eerste verjaardag zal gaan vieren. Ook zal je komende zomer heerlijk in de tuin met water spelen, wat zal je genieten meisje. Maar blij nu nog maar heel even klein, voor je het weet ben je Mama's baby niet meer.. ♡